torsdag 27 september 2012

En het morgon med lite extra glöd

Vi har en kakelugn i ett av rummen. En gammal, vacker sak som flitigt används under kyliga dagar och nätter. Just idag finns ingen ved att tillgå. Det måste införskaffas. Allt för att slippa el-elementen som kostar en hel förmögenhet att  använda. Men också för att det är en mysfaktor av bästa slag och just denna morgon var det i extra stort behov då sonen skulle bjuda flickvännen på romantisk frukost.
Utbrottet var ett faktum när han blev varse vår vedlöshet, hela hans plan raserades, så också hans vett och sans vilket medförde konflikt av det hetare slaget.
Som mor gäller det ibland att stå över stubintändningar, orken finns inte. Inte i ottan. På med den kreativa hjärnhalvan, hitta en lösning och få tyst på oljudet, gör pojken nöjd och glad med enklaste medel och kryp sedan ner under täcket, nöjd med morgonens insats.
Med vidöppen mun och stora blå betraktade han TV:n med häpnad. Som om han sett ett spöke. Slutligen fick han mål i mun, log lite snett och frågade: Vad är det där?!?!
Det är din räddning, grabben ;-)
Fick en dvd-skiva av en polare någon gång på 90-talet, innehållande den där populära brasan som var och varannan införskaffade. Trodde inte den fanns kvar i min ägo men, se till min glädje kom jag på att den stod bland alla de andra heta filmerna. Morgonens konflikt var därmed ett minne blott!
En cool kvinna fixar även lite glöd ;-)


2 kommentarer:

  1. ha du kakelugn i den lägenheten åxå!?..

    SvaraRadera
  2. Japp! Kakelugn finns här också..som tur är ;-)

    SvaraRadera