söndag 9 september 2012

PMS, BH, LP och AC/DC

Har man haft en helg späckad med trevligheter och en hemkomst på tidig morgontimma så känns det befogat med en sån där "dagen-efter" där man kan tillåta sig gå omkring i solkiga och noppiga paltor, äta flottig mat med fingrarna och trotsa förbjudna beteenden så som att torka av händerna på byxorna, rapa högljutt, låta alla hämningar stå i vila, prata för sig själv och pyssla med sånt som sällan sker annars.
Jag bläddrar i gamla papperstidningar, åker tidsmaskin med tur och returbiljett, jämför då och nu och hittar russin i båda delar, ler i nostalgisk anda och bakar en tårta av alla ingredienserna.
Vinylskivor köpta på tidigt 70-tal med omslag vars texter och information minner om en barndom full av nyfikenhet på framtid. Tänk vad man visste lite om vad som koma skulle! Tänk vilken tur! =)
Man hade skakat på huvudet åt förkortningar som cd, dvd, adhd, fb, cv, gps, uv och ac. På den tiden fanns bara ett fåtal förkortningar man behövde ha koll på: PMS, OB,  BH,  LP och AC/DC!
Men å andra sidan är ju utvecklingen en liten charm i sig. Den finns där utan vare sig rynkor eller fåror, grått hår eller andra skavanker som vi vanliga dödliga snällt fått vänja oss vid. Utvecklingen är evigt ung, på hugget, orädd och alltid nyförälskad. Men den gillar också att se på när det är dags att vända på vinylskivan, från sida A till B. Den jämför repor och hack med det felfria och blanka nuet och landar troligtvis i en framtida och god famn med så många förkortningar som möjligt för enkelhetens skull. Irl används flitigt i våra sociala medier där vi inte tycker att något är "på riktigt". Hade någon nämnt det uttrycket för mig 1976 hade jag bara relaterat till Pippi Långstrump som ju inte bar hästen i verkligheten. Pippis värld var en skön sådan men den var sannerligen inte på riktigt.Nu sitter jag här i utvecklingarnas intensiva lilla näste och erkänner till Ted Gärdestads toner, att allt verkligen ÄR på riktigt. Både då, där, nu, här, sen och längre fram.
Så länge vi gör utvecklingen sällskap är ALLT på riktigt ;-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar