torsdag 6 september 2012

En drömprins med särade ben!

Så galet och roligt det blev!
Här har man varit hemma bland näsdukar, pillerburkar och ett helt lager c-vitaminer för att kurera sig mot höstens smått sjukliga välkomnande. Jag börjar så sakteliga hämta mig från förkylnings och -feberattacker, med samma kvinnliga styrka som jag nyttjade vid mina två barnafödslar ;-)
Så med solpudrade kinder, glansmålade läppar och en längtan efter en dos av verkligheten begav mig ut i the real world idag för första gången på flera dagar. Med undantag för mitt pyjamasparty på macken här om dagen ;-)
Inte helt i 180 än, jag gör som sagt var allt i slowmotion idag men min comeback är nära nu..Väldigt nära.
Det fick jag flera kvitton på vilket följande historier, som uppdagades inom loppet av en timme, bekräftar.
En sol sken i min nacke när jag nådde mitt första mål för dagen: Apoteket. Fler vitaminer i påsen och därefter gick jag över gatan för att kolla in butiken som fått hem nya inredningsdetaljer.
Ett glädjeskutt blev den spontana reaktionen när jag upptäckte en favorit i repris på en av de välpyntade hyllorna, ännu en silvrig groda i märklig ställning som jag börjat samla på! Små grodor som gillar yoga, skimmer och det Marinska Hemmet =)
Jag högg den direkt. Denna märkliga lilla olevande varelse som gör mig levande i allra högsta grad =)
Gick mot kassan där jag snällt inväntade på min tur, framför mig stod ett par sprudlande damer med kassarna fulla. Bakom disken stod förutom biträdet ett par grabbar i blåställ och drack kaffe. Jag tittade noggrant på grodan, vred och vände, beundrade delvis ställningen, hans vighet och den vackra kronan han bär på huvudet. Jag landade i Drömmens Land för en stund tills mannen i kassan harklade sig för att diskret och vänligt väcka mig och jag log med hela munnen och utbrast:
MEN vad roligt att kunna gå in i en butik och köpa sig en drömprins som särar på bena'!!!!!!! =)
Kommentaren bjöd på ekande skratt, kaffegrabbarna satte i halsen, mannen bakom kassan fick knappt luft och när han sedan frågade om jag ville ha en kasse till "bensäraren" hade jag nått mitt esse och sa: Neej, släng ner den här i min Apotekspåse, det ligger Viagra här! =)
Vardagliga skratt är bättre än någon annan vitamin, det är tveklöst så att jag känner mig bättre redan. Men det tog inte slut där. Efter besöket gick jag vidare till kiosken mitt emot för att ta något lätt att äta. Mitt leende satt fortfarande kvar i hela mitt ansikte när kioskluckan öppnades och en man glatt hälsade.
- Hej, jag skulle vilja ha en... Jag avbröts. "En krillat med bråd"??
- Ööh..ja...tack =) Jag förvånades över hans snabbtänkthet och att han visste vad jag ville ha! Han fortsatte:
Någat å drika?? - Ööh..jaa..jag kan ta en... Han avbröt igen:  "En Colla"??
- Ööh..jaa? Jo..det vill jag ha... Mitt leende förbyttes till en min av förvånan men hans charmiga sätt fick mig att vakna till, le igen och fråga: Är du någon typ av siare, eller? =)
Han såg på mig med sina stora bruna ögon, blinkade lite hastigt och sa:
- Nä, jak bara ser do är i behovv av korv!! =)
Först måste jag kommit åt pausknappen för hela världen stannade på något sätt till, sen måste jag tryckt på repeatknappen för jag hörde hans sista mening flera gånger efter varandra. Jag vet inte om reverbknappen vreds på också för det ekade enormt i min hjärna som tycktes ha fått någon form av kortslutning!!
Vem som tryckte på play har jag ingen aning om men när det var gjort var gapskrattet ännu en gång ett faktum!
Jag vet inte om han var medveten om hur det lät och det spelar ingen roll för det var så sanslöst roligt! =)
Jag har skrattat oavbrutet under den korta stund jag besökte Världen i dag =)
Strax ska jag åka och klippa mig och vem vet vad jag mer får uppleva vid min comeback!

Jag är hemma och bloggar i pausen, plockar med mina drömprinsar på köksbordet och min son gjorde nyss entré i sälskap med flickvän. Fick syn på grodorna, tittade förskräckt på dom och han frågade mig i något förvånat tonfall:
- Ursäkta, mamma...men har Du öppnat gynekologmottagning här?!?! Hahahahaha =)
Små grodorna, små grodorna är lustiga att se!!!
Det är verkligen härligt att vara på banan igen ;-)


2 kommentarer:

  1. hahahaaaa tokfia tack för det skratt anfallet,
    skönt att du kryat på dej:)

    kram!

    SvaraRadera
  2. Det är underbart med galenskaper och skratt och det är kul att få dela med sig av det =) Kram!

    SvaraRadera