söndag 9 september 2012

En helg av kultur blev till en kul tur =)

Ett helt gäng plåtbåtar med besättning samlades nere vi kajen i Leksand som under denna Kulturhelg också fått fint besök från vänorten Tobetsu, varför en glad hop av japaner leende och bugande betraktade vårt vackra Dalarna och Leksand med applåder. Vid avgång med S:s Engelbrekt vinkades det glatt från både båt och kaj. Regnet lät hålla sig borta och en sol sken från ljusblå septemberhimmel. Stämningen ombord var på topp och i konvoj följdes båtarna åt över Mashavet med första stopp vid Siljans Strand.
Det är tredje gången jag följer med detta fantastiska sällskap som alltid bjuder på minnen att bevara i bomull.
En speciell känsla infinner sig på denna vackra sjö med vyer likt en sagolik tavla. Med folket därtill som signerar detta konstverk blir det således till ett äventyr av skratt och sann glädje.
På väg mot Siljans strand mötte vi en kyrkbåt med vackra masar och kullor iklädda sina fina dräkter. På väg till förväntansfulla japaner vid Kajen. Jublet ekade över Siljans vågor.
Jag höll mig lite utombords ibland för att kolla in gänget inombords. Många glada var vi  som ångade på utan att bli däckade nånstans ;-)
Under middagen träffade vi ett roligt gäng från Vansbro och Äppelbo som följde med i sin coola plåtbåt "Gert". Det skulle senare visa sig att det bodde musikanter i dessa trevliga varelser. Ulla Törnblom i koncentrerat tillstånd, t.v.
Första stoppet vid Siljans Strand. En fördel med vattenparkering är man ännu icke skapat tjänster för simmande p-vakter! Annars hade ju varit en rolig syn =)

 En fantastiskt rolig liten resa man gärna gör om. Frisk luft, doft av höst och Siljans vatten ger själen ro.
Så vida man inte gör misstaget att svälja det vatten och dess vågor som i huvudsak skall ge det rätta flytet.
Då blir det både tung-gung och lite småsuddigt som synes ;-)
Jag trodde det var vin då det stod "Ej dricksvatten"..så det blev ett par glas extra!
Skepp'o'hoj!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar