tisdag 11 september 2012

Den gode, den onde, den fule..

Den 11:e september är det datum i almanackan som avger en dov ton i moll, en dag förknippat med förtvivlan och sorg, händelser som för evigt finns i både minne och hjärta. Minnen som än idag är svåra att pussla ihop med den Verklighet vi skulle föredra. En dag för eftertanke och omtanke.
Att just detta datum fört med sig elände av ren galenskap är en gåta som lär förbli en sådan. Spekulationer om varför leder endast till vidare förvirring vi knappast behöver för framtida fred och frid.
Denna dag förknippas för många med helvetets eldar, långt bortom Världen av Fred, där tårar av saknad och brustna hjärtan tar plats i sorgens sal, där allt oförstånd icke göra sig besvär, där empati och styrka står i fokus likt en armé av medmänsklighet som utan större strid kväver det onda med sann Kärlek.
Respekt och värme skänker jag av självklarhet till hela den Värld och dess befolkning jag är en del av.
Två sidor i en Värld.

Vi är alla levande varelser som fått gåvan att vandra på denna Jord. Alla med en bakgrund och historia så olika och skilda att vi ibland varken kan förstå eller acceptera det. En del anses goda, andra onda och när dessa mötas i mänsklighetens hage finns varken förnuft eller kunskap nog att förhindra rädslornas konsekvenser. Ett uttryck och agerande som bidrar till djupa sår med ärr som följd i all evighet.
Världen är alltid vacker.Det är Människan som ibland är märklig, orättvis, komplicerad och stundtals förlamad och ful.
Världen är alltid oskyldig. Människan är skyldig. Till både ondska och godhet.
Två sidor i en Värld.
Jag tänder ett ljus för det goda denna dag.
Ett ljus som för alla sorgsna inger hopp och tro, som bevarar minnen med värme. Ett ljus, som för alla med lyckligt och icke sargat hjärta, påminner om att bidra med styrka, en utsträckt och öppen hand i svåra stunder.
Ett ljus för glädje och frihet och för den sanna känslan av lycka när godhet vinner!
Två sidor i en Värld.
Detta datum är sorg och glädje, uppgivenhet och framtidstro, kärlek och hat, kyla och värme.
Denna dag lyser mitt ljus också för de två journalister som benådats och frigivits i Etiopien. Som nu återförenas med nära och kära efter lång tid i ett liv mellan hopp och förtvivlan. Där detta datum förmodligen kommer att minnas med omtumlande glädje för de berörda.
Två sidor i en vacker och fantastisk Värld.
Som både Du och jag äger och styr över..





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar