fredag 21 december 2012

Gran, gröt och tre små grisar!

Jag och de andra två små grisarna vaknade med den sköna känslan av jullovsmorgon denna dag. Under granen samsas paketen iklädda röd och vit skrud med vackra snören och rim och i köket puttrar risgrynsgröten på spisen.
Det för mina tankar till barndomens år då främsta drömmen var att få sova mycket, länge och framför allt ifred! Åtminstone under veckorna när den obligatoriska väckarklockan ringde och mor och far frustrerat kämpade för att få en att kliva ur nattsärken.
Jag hade kunnat göra vad som helst för att få sova och drömma vidare. Annorlunda blev det när loven anlände. Det var en känsla av både lugn och trygghet. Att vara fri att göra som man vill precis när man vill.
Då var det inga som helst problem att vakna självmant och med rufsigt hår i yrvaket tillstånd se på "Jullovsmorgon" på TV:n, dricka varm choklad och vara fortsatt bosatt i sängen så länge man orkade.
Det är så mycket enklare när man får välja själv, när inget är påtvingat av omgivningen.
Det insåg jag också denna morgon när smågrisarna faktiskt vaknade i tid för att avnjuta sovmorgon =)
Gemensam frukost med risgrynsgröt, kanel och ett vörtbröd med julost inleder detta lov som därmed får sätta sin prägel på resterande ledighet.
Vi har iklätt oss gemensam harmoni och tänker låta det vara så. Problem och elände har också jullov, förhoppningsvis ett längre än vad vi har!
Bordet är avdukat och det enda som återstår är en liten disk. Den gillar att ligga där. Precis som jag gillar att ligga på soffan bland kuddar och plädar och bara grisa.
För det är ju faktiskt det vi grisar gör ;-)







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar