torsdag 27 december 2012

Jag är en Jungfru som viker ut mig!

Astrologi fascinerar. Astrologi är märkligt. Astrologi kan ignoreras. Astrologi kan stämma. Det inser jag nu.

Följande atrologiska beskrivning av mig som Jungfru är hämtat från astroguide.se samt astrologi.nu

Jungfrun är ett snårigt stjärntecken med sidor av både intellektualism och materialism. Människor med solen i Jungfrun är över lag en svårlirkad samling, med sinne för detaljer och tveksamhet inför förändring - inte ovilja direkt, men ett ordentligt mått betänk­samhet. De litar inte på sådant som sker plötsligt, utan ser det som en grundlag att var sak ska ta sin tid.
Jungfruns sinne för detaljernas betydelse, och hennes energi för tålamodskrävande petimeterarbete gör Jungfrun värdefull när det gäller att realisera såväl stora som små planer. Jungfrun visar stor flit och arbetsvilja.
Detta är den sävliga arbetarens dekad i Jungfrun. Den som får allt uträttat, hur knepigt det än kan vara, hur omfattande det än är - men i sinom tid. Det går sällan fort, men det blir bra gjort. Med sävlig säkerhet och kompetens benar den fasta Jungfrun upp varje svårighet och löser sedermera den mest gordiska av knutar. Status quo är idealet, vardag, vanor och rutin. Det välkända, var­aktiga är hennes hemmaplan och grund till hennes trivsel. Den som har solen i denna del av Jungfrun framför sin kritik sansat men är ändå omed­görlig. Varje åsikt står hon oändligt fast vid, men brukar ha resonerat länge innan hon nådde den. Områden där hon inte känner sig viss vägrar hon att uttala sig om.
Den fasta Jungfrun är vansinnigt metodisk i allt hon företar sig, och arbetet är centrum i hennes liv - ett arbete hon sällan byter eller avviker ifrån. Livet är för henne den sega marschen av träget arbete från vagga till grav. Den som har solen i denna del av Jungfrun axlar villigt sina bördor och följer de strängaste discipliner utan svårighet. Man ser inte mycket av hennes självförverkligande eller utlevnad men hon är trygg i vissheten om att minsann dra sitt strå till stacken, och känner närmast ett förakt för människor som inte lika ihärdigt uppfyller sina plikter.
Förhållandet till fadern är aningen bistert, även om de mestadels är överens. De lever båda efter ganska stränga regler i sitt förhållande, där inte så mycket händer av känsloutbrott eller förändring. De umgås i avspända former genom att utföra gemensamma enkla sysslor. Man får känslan av att de känt varandra i tusen år. De är väl medvetna om varandras brister och grinar illa åt dem, men är inte alltför högröstade i sin kritik.
Jungfrun är en plikttrogen arbetsmyra som får mycket uträttat i det tysta. Den som är präglad av detta strävsamma tecken har en tendens att ta på sig mer arbetsuppgifter än nödvändigt. En väl inbokad agenda och en fulltecknad vardag hör till bilden.

Jungfrun eftersträvar renhet, både till kropp och själ. Ett välstädat hem med bra förvaringsmöjligheter är viktigt för Jungfruns välbefinnande. God framförhållning är naturligt för denna praktiska karaktär. Inga detaljer lämnas åt slumpen. Pålitlighet och ansvarskänsla hör tecknet till. En Jungfru kan man lita på. En resurs i både arbetslivet och hemmet, som utför sina uppgifter med största noggrannhet.
Jungfrun är trots ett reserverat yttre mycket känslig och de oroar sig ofta för att inte duga vilket gör att jungfrun behöver mycket stöd och uppmuntran från omgivningen. Jungfrun är en sann vän som gärna ställer upp för andra och bakom jungfruns ibland kalla fasad döljer sig ett stort och medkännande hjärta. Jungfrun tror sig gärna veta vad som är bäst för människor i omgivningen något som gör att vissa kan uppfatta jungfrun som intolerant när jungfrun egentligen bara är omtänksam och vill hjälpa. 

Jungfrun har känsla för stil och de lägger mycket tid på hur både deras hem och de själva ser ut. Jungfrun ser därför ofta mycket bra ut och är alltid lika fräsch och välklädd. .





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar