torsdag 13 december 2012

Den stora Slickar-dagen är här!

Det kokas kola och knäck, bakas godsaker i stora lager och vanligtvis brukar barnen närvara för att få slicka av både vispar och skålar. Idag får jag och ensamheten göra det tillsammans. Men jag klagar inte. Tvärtom. Jag slickar av varje liten droppe i ren njutning och tycks se ut som en liten mini-människa runt mungiporna och blir nästan besviken när slickepotten gjort sitt slutliga jobb.
Choklad sägs vara nyttigt. I alla fall i måttliga mängder. Och kanske inte i så mycket sällskap med socker som näst intill är den största ingrediensen idag. Sött ska ha sött. Så jag gör nog ett par skålar till ;-)
På den tiden när jag fortfarande jobbade med radio hände det sig lite då och då att någon i personalen tog med sig bakverk hem ifrån. Naturligtvis blev Radiokakan den mest uppskattade och ville man hinna med en smakbit fick man lägga sig i startgroparna i ett tidigt skede.
Jag har aldrig gjort den kakan själv. Men nu är det gjort med framgång. Det tråkiga är att den förmodligen är slut innan kvällens entré.
Jag är så lyckligt lottad att jag kan äta hur mycket godsaker som helst utan att det ger sig till känna genom vikt och barbapappa-syndrom. Sockerråtta är bara förnamnet och det finns säkert en lång rad mellannamn också. Nu återstår att fixa den stora disken och till kvällen är det provsmakarstund som gäller.
Jag slickar lite till..och fortsätter lyssna till "Stiftelsen" som gör mig ännu mer sugen..
På både det ena och det andra ;-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar