söndag 7 oktober 2012

Dagen efter kvällen före

Den blev en lyckad kväll med grannar och andra vänner samlade vid mitt köksbord, firande en lördag med med allt från vita kartongviner till bubblande cavaflaskor. Till det tryffelchoklad och musik som knäcker, bokstavligt talat. Hittade den roliga cd:n på Ta till Vara och kunde inte motstå omslaget och skivan innehållande schalgermusik vars reffränger man kan utantill =)
Fyndigt, småcharmigt och i allra högsta grad lokalproducerat! Inte smula gick till spillo, vare sig av knäckandet eller kacklandet. Ett gäng pickande hönor tog ledning mot en stackars gårdstupp som vänligt skrattade åt våra överförfriskade tag och låga skämt. Han var gentleman nog att fylla på glasen också.
Ingen fick tuppjuck! ;-)
Idag är det en annan dag. I ett något annorlunda hem vad beträffar ordning och reda och befolkningsmängd. Vanligtvis sover jag ut hela förmiddagen, denna morgon blev tidigare då frukost serverades till de nattliga gästerna som tilldelats gemensam sängplats i bäddsoffa till någons befogade oro då man inte känt varann sedan tidigare. För min del bidrog till leende där jag låg i eget rum och säng =)
Minerna var glada också denna dag även om ljudnivån föredrogs på lägsta läget och klockan fick ticka sina sekunder utan större engagemang från vår sida. I sakta mak avnjöts kaffe med socker i, några sjuka tjejkonversationer och en tur till macken för inköp av mjölk..i gårdagens smink! Vidrigt och skönt på samma gång. Ärligt fula och tilltufsade. Med hjärnor som tagit semester och hamnar i misstagens vrå rätt så ofta på en söndag. Styrka till tankeverksamhet får vänta.. till måndag.
Men så är det. Ju mindre ork idag desto roligare hade man igår. Det var värt varje sekund ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar