tisdag 16 april 2013

Livet är enkelt - om man kan det!

Det finns optimister. Och det finns pessimister. Att omges av det sist nämnda är en rent djävulsk dans att genomföra, inte minst om motparten i fråga förvägrar ljus, leenden och lite färgstark fantasi.
Det måste vara fruktansvärt energikrävande att gå omkring i en pessimists skor! Ständiga skavsår, på knackiga vägar mot Mörkrets furste! Roligare kan man ju ha det.

Men det är inte lätt att vara optimist alla gånger heller. Inte för att tro och trygghet sviker på något sätt. Snarare för att pessimistens tunga filt lägger sig över färggranna drömmar och verklighet, med sådan påtaglig styrka att kväljningar snart är ett faktum!
Det är ok att vara pessimist. Om man bara lyckas hålla det inom sin egen sfär. och inte överskrider andras Livssyn och rådande glädje.

Pessimister borde tilldelas böter för olaga intrång, och därefter genomgå en obligatorisk kurs i omtanke och empati. Dom borde få rita solar som straff i i-sol-eringscell och få korta besök av optimister som dränker dem i uppriktig solstråle-glädje!
Det skulle vara intressant att se vem eller vilka som skrattade sist ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar