tisdag 25 februari 2014

Idag har jag loppis i mitt hem!

Nu är det stora projektet igång. Möbler har blivit sålda varför skåp plockas ur och dessa saker behöver ett nytt hem. Idag håller jag loppis i mitt hem mellan kl 17 - 19.
Bilderna nedan visar en del av föremålen jag säljer. Det finns mer än så, kan jag utlova. Både prydnader och möbler. Välkomna till Fiskgatan 13 b, mellan kl 17.00 - 19.00
Vackra, gamla porslinsburkar till förvaring av havregryn, kanel, m.m .  Alla säljs tillsammans för 300:-
Änglar och annan dekoration säljes
Ett vackert mindre glasskåp att ha på bänken eller i fönster. 300:-
Fågelbur och ett flertal kungakronljusstakar, både större och mindre finnes.

Änglar att hänga på skåp eller vägg och annat innehåll i skåpen.
Allt på denna bild säljs.
Lantliga fodral till flaskor, samt burkar säljes. Det finns mer utöver detta som jag säljer ut idag.

måndag 24 februari 2014

Utrensning och planering av nytt hem


Ja, kära nån! Vad har jag gett mig in på?
Att göra sig av med allt det gamla för att starta om på ny kula kostar på. Inte minst vad gäller tid och energi. Det betyder främst att få göra sig av med allt det överflödiga vad gäller det materiella. På vägen är det sortering av rejäla mått som gäller. Rent mentalt blir det många omvälvande känslor att deala med. Här finner man allt från fotografier från barndomen till gammalt skit man köpt på någon marknad någonstans. Allt inkluderar minnen, på gott och ont.
Men det är det värt. Det blir utrensning i dubbel bemärkelse. Kan vara skönt att få rubbet gjort inan man når de berömda 50. I veckan åker alla möbler ut på annons. Därefter börja det riktigt stora jobbet.
Jag ser fram emot känslan av frihet när allt är klart.



torsdag 20 februari 2014

Mental och fysisk förberedelse pågår


Beslutet om utrensning i hemmet är taget. Planeringen är påbörjad. Försäljning av möbler likaså. Målet är uppsatt och i tankarna far idéerna vilt omkring. Nu råder längtan till att utföra allt det praktiska. I nästa vecka börjar möblerna försvinna allt eftersom, då flera hört av sig med visat intresse.
När hallen och köket är tomt är det meningen att jag ska påbörja tapetseringen här. Dessa två utrymmen sitter ihop lite öppet så det blir en bra start. Därefter tar jag rum efter rum.
Jag berättade för min mamma om mina planer, och jag berättade också att mitt mål är att bli klar till midsommar, varpå hon raskt säger: Ok. Då är du med andra ord klar i slutet av mars!
Hon känner mig. Allt ska helst vara klart igår. Och när jag väl påbörjat något ger jag mig inte förr än det är slutfört. Det blir dygnet-runt-jobb ett tag framöver, kan jag tro. Det gör inget.


Nästa vecka finns möblerna ute på Blocket. helgen därefter ska jag ha loppis i lägenheten där jag säljer ut övrig inredning; prydnadsföremål av alla möjliga slag; zinkkrukor, änglar, tavlor, lampor, plåtskyltar, trådslöjd, dekoration m.m.
Det här blir kul! Det här blir bra..

tisdag 18 februari 2014

Jag säljer allt för att börja om!


Oj, vad kommentarer jag fått! För att jag tagit beslutet att sälja allt jag äger, för att släppa in något nytt i mitt Liv. En del kallar mig galen. Det är jag inte. Modig är ordet. Det stilrena och luftiga ska få ta mer plats i mitt hem. Och en välbehövlig utrensning av allt jag samlat på mig genom åren, står på schemat.
Ett projekt som kommer att ta några månader. Jag har midsommarhelgen som slutmål. Då ska allt vara klart. Då är den totala förändringen genomförd och jag kommer förmodligen känna en frihetskänsla jag inte upplevt tidigare.
Möbler och all övrig inredning ska bytas ut mot frisk luft och svartvita tapeter!


Tapet till en fondvägg i köket
I månader har jag funderat över vad jag vill göra med både Livet och det jag omges av. Så det tagna beslutet är inget spontant på något vis. Jag har tänkt under en längre tid. Att utreda och inreda ett hem från noll är en stor utmaning. Det gäller att komma fram till varje liten detalj. Det har jag som tur är ingen svårighet med. Hela mitt hem är färdigplanerat för framtiden.


Svarta stjärnor på vit bakgrund till övriga köket

Tapeter i svartvitt valdes under gårdagen. En del inredningsdetaljer likaså. Det kommer att bli bra. Inte minst blir det i framtiden väldigt lättstädat.

En vägg i vardagsrummet får denna vackra tapet
Jag är fullt medveten om hur mycket jobb det ligger framför mig. Det skulle krävas ett antal semesterveckor för att bli klar så snabbt som jag önskar. men å andra sidan är detta ett projekt jag ser fram emot. En slags kreativ terapi för det inre lugnet.

Ränder på tvären blir det i både hall och vardagsrum

Jag kommer att ha loppis i mitt hem under några helger framöver. Där är det bara att gå och plocka som i en butik. Fast lite billigare förstås. All lantlig och shabby inredning ska säljas bort.


Det blir en prickig fondvägg i sovrummet
Övriga väggar i sovrummet

Jag vet inte varför jag kommit fram till att just svartvitt ska vara det överhängande i hemmet. Kanske för att jag är lite av en kontrastmänniska. Och en pedant av stora mått. Äntligen kommer den att finna ro!

Kommer att hänga i köket och börja ticka framåt midsommar

Jag kommer att fota hela projektet från början till slut, och uppdaterar här på bloggen med bilder. Det blir en lång, slitsam men trevlig färd mot den svartvita tillvaron..

måndag 17 februari 2014

Nu ska hela rasket bort!

En egentillverkad dörr att hänga på vägg eller ha stående på golvet. Till salu. 800:-

Länge. länge har jag haft tankar om en total utrensning i mitt hem. För att helt enkelt deala med mitt förflutna, både materiellt och mentalt. För det sitter ju ihop på något märkligt vis, det där.
Inredning är en slags terapi. Det har det alltid varit. Ett stort intresse som förmodligen alltid kommer att finnas där. Men med åren hinner man samla på sig en del. Både vad gäller prylar i hyllan och känslor i ryggsäcken. Båda behöver dammas av, rensas ur och sorteras. Därav mitt beslut att göra mig av med det mesta av överflöd i mitt hem, som är överbelamrat med saker. Vackra sådana, men allt har sin tid.
Min nuvarande inredning har hängt med i många år och nu är det hög tid för förändring av stora mått, varför jag säljer bort det mesta för att uppnå ett andningshål av stilren och prylfri tillvaro.
Detsamma gäller mitt hjärta och själ. Gammalt känslomässigt skräp städas bort för att ge plats åt det absolut viktigaste i Livet. Frihet och harmoni.
Samtliga köksmöbler ska också säljas. Bordet sätts fast i väggen. Barmöbler. 1500:-
Ett vitmålat vitrinskåp till salu 1500:-
Ännu ett vitrinskåp med låda längst ner, ska säljas.  Belysning i båda vitrinskåpen. 1500:-
Ett vitmålat kistbord på hjul. 1200:-
Vita vägghyllor med vita konsoller 250:-
Ett vackert litet tittskåp säljer jag också. 300:-
Ett fantastiskt skåp som tidigare stått på en tidningsredaktion. Ca 150 cm brett och 190 högt.  Massor av bra förvaring. Innanför lådorna, som man viker framåt, finns en massa fack att förvara prylar i. 2500:-
Ännu ett vackert gammalt kistbord i vitt ska få ett nytt hem. 1200:-
Kistbordet är perfekt förvaring och vackert att se på. 1200:-
Vitmålad trälåda med två fack i. Perfekt för tidningar. 200:-
En vacker gammal Singer symaskin är till salu 500:-
Trälådor, numera försedda med små hjul. Lätta att förflytta. 150:-
Till försäljning 150:-

torsdag 13 februari 2014

Tacksamhet är en skön känsla


För de flesta är det en naturlig del av Livet att jobba, äta och sova. För andra är det en dröm som gått om intet.  En önskan om ett vardagligt Liv utan brister i vare sig ekonomi, sömn eller social grundtrygghet, som är det första och största att stå fetstilt på prioriteringslistan.
Har man en längre tid levt ett Liv utanför samhällets nödvändiga och måstiga göromål, är det en enorm befrielse att få komma dit. Att få bekräftelse på att man är någon, värd att se och höra. Att man får privilegiet att utgöra sin del av Värld och Liv.
Fördelen med arbetslöshet är att man under alla omständigheter måste acceptera och lära sig ödmjukhet och att uppskatta det lilla, som för alla andra upplevs som självklart.
En lärdom jag har en fantastisk nytta av, när jag nu äntligen välkomnats tillbaka till ett Liv av värdighet.
Nu har jag i lycka genomfört mitt första riktiga arbetsår på evigheter. Och jag har all anledning att existera i tacksamhet och glädjeyra.
Att få säga till sina barn att den gångna veckan på jobbet varit lyckad och bra, att lite halvt trött ställa sig framför spisen för tillagning av  middag, att få hälla upp ett glas vin i sin numera lyckade tillvaro, är en glädje obeskrivlig och i mitt fall nästan overkligt underbart.
Allt jag nu lärt mig från det förflutna, alla mina värderingar som samlats med lärdom och erfarenheter, sammanträder nu välvilligt och konstaterar att allt detta tillsammans, nu äntligen kommer till sin rätt och kan därmed förvaltas med uppriktig godhet till en kär omgivning.
Jag har turligt nog fått uppleva och erfara, att det lilla är det största! 
Med fötter på God Jord och med sikte mot Stjärnorna, är jag alldeles förträffligt nöjd med vad jag kommer att kunna ge vad gäller empati, omtanke och stöd till mina medmänniskor.
Kung av Himmelrike eller Slav av djävulskap. Alla har vi något gemensamt, och därför borde vi alla behandlas lika. Av motgång och elände, landar man i Ödmjukhetens Land. Där ska jag fortsätta att bo!
Sån är jag. Hur är Du?


onsdag 12 februari 2014

Intervju med Annika Östberg



Denna vecka i Leksandsbladet kan du ta del av intervjun jag genomfört med Annika Östberg. Hon delar öppet med sig av sitt livsöde, och berättar om hur hon lyckades överleva både mentalt och fysiskt i det amerikanska fängelset. Det är en omöjlighet att föreställa sig livet på en anstalt men hennes erfarenheter och tankesätt fascinerar och lämnar ingen oberörd.

Läs gärna på: http://www.leksandsbladet.se/

tisdag 11 februari 2014

Våren knackar på!



Äntligen! Som jag väntat. På Solens eleganta entré. Det spelar ingen roll att man sitter på ett kontor och jobbar, Solens strålar får gärna ersätta mitt dagliga intag av D-vitamindroppar.
Hela människan blir så öppet glad och lycklig av detta magiska ljus. Låt det vara så. Länge.



måndag 10 februari 2014

Lika vitt inne som ute!

Den gångna helgen gav all anledning till inomhusaktiviteter då snöfall i horisontalläge regerade ute i den vita februarivärlden. Det gör ingen större skillnad på att vara inomhus i mitt fall, vad gäller färgerna. Det är lika vitt inomhus. Men i huvudsak mycket varmare.




fredag 7 februari 2014

Borta bra men mamma bäst!


Hemkommen från en härlig stund med familj och vänner. Något gråtfärdig under packning av väskan, stod jag där i allt vemod och försökte tänka på annat. Separationsångest är min värsta fiende och jag försökte lura den till himmelen men fick motvilligt ge upp för jobbigt avsked.
Men så i sista sekunden kunde kvinnan som förmodligen känner mig bäst, positivt överraska mig med frågan om hon fick följa med mig mot Österdalälven. Min kära Mor i passagerarsätet och jag blir det lilla barnet på nytt. Det är allt för sällan tillfälle ges till längre stunder i tvåsamheten mellan mor och dotter. Nu sitter vi här, knaprar popcorn och ser på Så ska det låta. Hon ser med sina stora blå på en leende Kalle Moraeus medan jag föredrar Europe-gubbarna som fortfarande har hår kvar på huvudet. Det har vi också och ikväll ska mamma få borsta mitt.
Men något kom emellan.  Tröttheten vann nämligen när jag snubblade över soffan som inbjudande fick min landning att liknas vid en trött ängel på himla-turné. Som på ett moln svävade jag som ett barn mellan dröm och verklighet och vaknade slutligen till doften av mors ugnspannkaka! Trodde jag fortfarande drömde men se, sanningen stod framdukad på mitt bord med både sockrad grädde och drottningsylt, som det skall vara för att påminnas om barndom så skön. Med en mamma så vuxen,  och som alltid kommer att vara så mycket mer vuxen än jag, som plockar, donar och visslar på "Mitt Blue Hawaii" och suckar och trånar med ungdomlig blick när hon ser George Clooney på Tv:n. 
Det är skönt att hon är här. Att få irritera sig på hennes olater och märkliga uttryck, harklingar och fuskdiskande av både knivar och gafflar. Det är skönt att argumentera om felaktigt skrivna recept och slå henne i poker under sena kvällar. Att tröttsamt under tidiga lördagmornar reta sig i ilska över den för henne heliga signaturen till Melodikrysset.
Underbart sköna irritationskänslor av äkta kärlek och djup tacksamhet som jag väljer att betala tillbaka en liten del av just denna kväll.  Jag målar hela världen, lilla mamma. Tända ljus, efterrätt i form av kladdkaka och en film med hennes favoritskådespelare George Clooney. Allt för glädjen. 
Jag är övertygad om att också Mr Clooney skulle ha rätt kul ihop med min morsa.
Ja, som svärson, alltså…

torsdag 6 februari 2014

En sväng i det Vita Huset

Det är ju så himla skönt när ljuset dröjer sig kvar längre på dagarna! Den vita inredningen gör sig plötsligt så mycket mer i sin prakt. För att undgå total snöblindhet tillåter jag de gröna växterna ropa från sina små vrår och en och annan färgklick sjunger en ton i dur för de som äntrar min tambur.
Ju längre våren vi närmar oss, desto mer förbereds vacker plats för fler pasteller i det Härliga hemmet. Idag får rosa tulpaner sjunga sin refräng från vårlikt köksbord.
Färgsprakandet gör tillvaron mer uthärdlig i gråtrist töväder. Några veckor till och plusgraderna börjar flytta in i både rike och hjärta! Tills dess svärmar jag för pasteller och kulörer som för tillfället matchar mitt hjärta. Och när jag lyssnar riktigt noga tycker jag mig höra lite fågelkvitter också..
Den gamla skylten fann jag i mitt förråd för många år sedan. Sliten, nött och riktigt gammal. Motsatsen till mig!

söndag 2 februari 2014

Feberterapi med pastell

Denna söndag var menad att besöka föreställningen Trollkarlen från Oz, och göra ett bakom kulisserna-reportage med Markolioo o Tobbe Trollkarl. Men se, Gudarna ville något annat. Här ska tydligen febertoppar regera över mitt söndagsliv! Så synd.
Så jag ägnar dagen åt sängliggande och små fotocollage från det Härliga hemmet idag. Det funkar, det också.