torsdag 13 februari 2014

Tacksamhet är en skön känsla


För de flesta är det en naturlig del av Livet att jobba, äta och sova. För andra är det en dröm som gått om intet.  En önskan om ett vardagligt Liv utan brister i vare sig ekonomi, sömn eller social grundtrygghet, som är det första och största att stå fetstilt på prioriteringslistan.
Har man en längre tid levt ett Liv utanför samhällets nödvändiga och måstiga göromål, är det en enorm befrielse att få komma dit. Att få bekräftelse på att man är någon, värd att se och höra. Att man får privilegiet att utgöra sin del av Värld och Liv.
Fördelen med arbetslöshet är att man under alla omständigheter måste acceptera och lära sig ödmjukhet och att uppskatta det lilla, som för alla andra upplevs som självklart.
En lärdom jag har en fantastisk nytta av, när jag nu äntligen välkomnats tillbaka till ett Liv av värdighet.
Nu har jag i lycka genomfört mitt första riktiga arbetsår på evigheter. Och jag har all anledning att existera i tacksamhet och glädjeyra.
Att få säga till sina barn att den gångna veckan på jobbet varit lyckad och bra, att lite halvt trött ställa sig framför spisen för tillagning av  middag, att få hälla upp ett glas vin i sin numera lyckade tillvaro, är en glädje obeskrivlig och i mitt fall nästan overkligt underbart.
Allt jag nu lärt mig från det förflutna, alla mina värderingar som samlats med lärdom och erfarenheter, sammanträder nu välvilligt och konstaterar att allt detta tillsammans, nu äntligen kommer till sin rätt och kan därmed förvaltas med uppriktig godhet till en kär omgivning.
Jag har turligt nog fått uppleva och erfara, att det lilla är det största! 
Med fötter på God Jord och med sikte mot Stjärnorna, är jag alldeles förträffligt nöjd med vad jag kommer att kunna ge vad gäller empati, omtanke och stöd till mina medmänniskor.
Kung av Himmelrike eller Slav av djävulskap. Alla har vi något gemensamt, och därför borde vi alla behandlas lika. Av motgång och elände, landar man i Ödmjukhetens Land. Där ska jag fortsätta att bo!
Sån är jag. Hur är Du?


5 kommentarer:

  1. Du skriver så där mitt i prick liksom :) blir glad när jag läser om hur tacksam du är för att du börjat jobba....är så många man hör idag bara gnälla på sitt jobb ...men det är väl så att man många gånger blir "hemma" blind och lätt glömmer hur drygt det kan vara att vara arbetslös OM man nu inte valt det själv vill säga.
    Du måste verkligen ha hamnat på det rätta jobbet för din del :)
    och du...vad fint du gör hemma :)
    ha det så himla najs...kram!

    SvaraRadera
  2. Du skriver så där mitt i prick liksom :) blir glad när jag läser om hur tacksam du är för att du börjat jobba....är så många man hör idag bara gnälla på sitt jobb ...men det är väl så att man många gånger blir "hemma" blind och lätt glömmer hur drygt det kan vara att vara arbetslös OM man nu inte valt det själv vill säga.
    Du måste verkligen ha hamnat på det rätta jobbet för din del :)
    och du...vad fint du gör hemma :)
    ha det så himla najs...kram!

    SvaraRadera
  3. Men tack, snälla! =) Så snällt skrivet av dig. Jag försöker hålla min tacksamhet vid liv. Det är så lätt att ta allt för givet. Försöker påminna omgivningen om det också. Att gå hemma ofrivilligt och inte känna något egenvärde är ett hemskt sätt att leva på. Glad är jag för att väckarklockan ringer måndag till fredag =) Kram till dig också.

    SvaraRadera
  4. Tack Marina.. Det är precis som du skriver. Av allt jobbigt och kämpigt man har här i livet så formas man och lär sig något. Det kan göra en till den där lite extra empatiska människan som folk alltid ser som en glad skit som månar om andra i första hand. Jag är exakt den där tjejen. Hon som alltid är glad och blir super mega glad över en liten, liten småsak i andras ögon. Jag kan känna så mycket mer att vara tacksam för än såna som traskar runt i samma fotspår som inte ens märker livet :D Jag försöker så gott jag kan att föra över tanken och känslan hos dom. Jag lyckas för det mesta och då blir jag så där löjligt glad.. Ibland så dalar jag .. Duktigt med. När man känner att man alltid sitter som kapten på ett skepp.. Ett skepp som ofta får sån jäkla slagsida i stormen så man tror att den ska kantra när som helst! Ombord så finns dom man älskar mest av hela sitt hjärta och som det känns att man inte skulle få luft i lungorna utan, Barnen. Då är rädslan total. Men med en järnvilja och envishet så får Vi tillsammans upp det jäkla skeppet på rätt köl igen och så åker vidare ett tag till. Och med det så blev vi lite mer visare och klokare medmänniskor. Kram från mig <3 //Anette Nettis Ryyti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att du tänker så positivt som du gör, Nettis! Fortsätt så. För allt har sin tid. Det positiva kommer alltid till en i någon form. Det gäller bara att härda ut motvinden till dess. Det gör du. Tack för att du läser min blogg! Kram Marre

      Radera