måndag 30 september 2013

Willy Björkman gillar att djupdyka

En måndag på redaktionen där jag har privilegiet att välja och vraka bland genomförda intervjuer. Jag har nämligen lyckats samla på mig några under den intensiva sensommaren. Det är skönt att för en gång skull ha det så. Annars ligger den ständiga pressen på en att hitta någon lämplig figur av intresse att intervjua. Snart dags att fylla på den lilla skattkistan igen.
Idag skriver jag ut intervjun med Willy från inredningsprogrammet Bygglov. Lika cool bakom som framför kameran. Okomplicerad, trevlig och rolig. Medvetet eller ej, så är han tilltalande för en reporter som föredrar ett lättsamt samtal framför en djup intervju.
Det ska vara roligt och underhållande att läsa. Man får gärna le under tiden. Inte behöva tänka så förbannat mycket. Det gör man så ofta och mycket ändå här i Livet.
En händig man avslöjar sina drömmar. Och om hur han ska förverkliga dessa. Inte endast i Kändishoppet provar han på sina djupdykningar. Han hoppar orädd in i nya projekt.
Men lyckas alltid hålla sig över ytan ändå ;-)
Hela intervjun kan du läsa i det nästkommande www.leksandsbladet.se


fredag 27 september 2013

'Popstjärna' är mitt favoritord!


Precis anlänt till jobbet efter en Företagarfrukost, givande och intressant. Nya kontakter är alltid lika roligt! I skrivande stund laddar jag min i-phone med lurar för att lyssna av en av alla intervjuer jag genomfört de senaste veckorna, Det börjar bli ett litet trivsamt lager att ta av.
Just idag väljer jag mellan en 'popstjärna' och en TV-kändis. Vem det blir återstår att se.

Jag älskar ordet "Popstjärna"! Det är så humoristiskt på något vis. Ett ord som för ett antal sekel sedan var förknippat med glitter, glamour, kändisskap, rikedom och respekt.
I dag låter det som ett ord hämtat ur en tecknad serie, och man kan lätt småle åt det. Jag har vid några tillfällen kallat en del artister för just 'popstjärna', med glimten i ögat, för att avdramatisera kändisskapet och därmed bryta alla tänkbara isar. Det funkar! =) Och blir väldigt roligt.
Kalle Moraeus fullständigt bröt i hop av skratt när jag kallade honom popstjärna. Och man kan ju onekligen spekulera i vad en popstjärna egentligen är!
För mig är det humor. Artist är mer seriöst, långt ifrån ironins tankegångar. En artist förknippar jag snarare med hårt slit. intelligens och sann begåvning. Ett jobb helt enkelt!
En 'popstjärna' är en glidare som ser ut som en kopia av Ken/Barbie, och som inte har eget mål i mun, som lallas runt av märkvärdiga agenter och tar limousin och champagne för givet och som räknar sedelbuntar i sällskap med någon divig manager.
En 'popstärna' dalar. En artist Lever och överlever!
Jag har i ärlighetens namn inte intervjuat någon 'popstjärna' i Leksandsbladet. Än!
Men man vet ju aldrig. Det kan ju 'poppa' upp någon när man minst anar det ;-)

torsdag 26 september 2013

Vin á la Härliga!


Jag råkade hamna framför tv-rutan och Filip & Fredrik igår kväll. Galna pgm-ledare som kan konsten att roa, även om det nu förefaller vara så att undertecknad näst intill blir andfådd bara av att lyssna på "Bill & Bull".. Symaskinsnålar och vesslor fick plötsligt en helt annan innebörd.
Maria Montazami var en av gästerna. Cool tjej, Hon skulle göra sig bra som deras side kick och därmed fördela ut andfåddheten lite.
Hennes eget vin stod serverat på bordet. Jag blev lite nyfiken på det. Kändisars vin ska tydligen vara en trend att anamma, när villrådigheten råder bland Systembolagets hyllor.
Per Morbergs har avnjutists ett antal ggr. Montazami står på tur.
Eller så gör jag ett eget, dyrt och vackert vin ;-)

tisdag 24 september 2013

Pösmunken & jag har skilt oss!

Det var inte så länge sedan jag träffade hockeymålvakten Johan Hedberg, och jämförde vårt Liv & Leverne. Det skiljer sig radikalt, åtminstone ur sportslig synvinkel.
Medan han Lever för att träna i dubbel bemärkelse, är jag snarare den som låtit mig bli mer och mer lat med åren, och därmed tillåtit mig bli till den Pösmunk jag så länge förespråkat som god och glad!
Den Pösmunken har numera flyttat ut ur mitt hus. Vi har separerat efter flera års samboliv, och jag har lärt mig stå på egen ben, bildligt talat!
När andfåddheten en dag påminde mig om Livets snabba gång, kom insikten till mig som ett brev på posten. Så här kan man inte ha det! För att inte tala om den där lilla putmagen som är resultatet efter sommarens alla grill och vinkvällar. Den stör mig visserligen inte så mycket. Vi har blivit kompisar med tiden och vi trivs med varann. Men med åldern kommer också den fysiska svagheten, något jag inte vill befatta mig med. Så jag gjorde slag i saken. Raska promenader och löpning i intervaller, och jag chockade därmed både min kropp och själ. Idag tackar båda mig.
Idag kör vi på sedan ett par veckor och märker redan resultat i både flås och psykiskt mående. Det var två år sedan sist jag skötte mig i motionsspåret. Nu kan jag inte vara utan det! Tvärtom. Idag har träningsskåpet fyllts på ytterligare ;-) Jag mår bra av det.
Hur Pösmunken mår nu för tiden, har jag ingen aning om. Den tillhör numera mitt förflutna och jag dementerar gärna vår återförening redan nu. Ifall rykten skulle börja florera ;-)

måndag 23 september 2013

Finska könsord i New York!

Det har spenderats tid i ledighet den senaste veckan. En lite ovan men behövlig känsla att uppleva igen. Märkligt.. Att man i sin långtidsarbetslöshet trånade efter jobb, vardagliga rutiner, socialt Leverne och en längtan efter fredagar, som i denna tid inte fanns på kartan.
Nu har jag allt det där. Tacksamt Lever jag detta Liv! Låter inte en sekund gå till spillo. Lika tacksam är jag när jag kan vara ledig igen. På ett naturligt sätt. Inte påtvingat och ofrivilligt.
Två dagars uppriktig vila i dubbelsäng, och på det följde glädjande nog en lust till förändring i hemmet. Inte så värst avancerat, men ändå något!
Fondvägg i sonens rum. En något annorlunda sådan ;-)
Svartvitt fototryck som ger lite roligare känsla i rummet. En gammal husfasad någonstans i New York. En liten svordomsramsa gick av stapeln när jobbet skulle utföras. I min Värld skulle detta var ett smart inredningstrick som varken skulle kosta pengar eller tid. Så långt hade jag visserligen rätt. Men jobbet var svårare än väntat, och kostade däremot en massa energi. Det var tvunget att spännas och dras till den grad att svettpärlorna skrek efter en egen liten Värld att existera i. Finska som svenska könsord stod som spön i backen innan undertecknad lyckades med resultatet ovan. Men det var det värt ;-) Det är nämligen ingen tapet. Det är ett..
.. duschdraperi från H&M! Med mått som passade exakt till den mindre väggen i sovrummet. Öljetterna på ovansidan veks helt enkelt in och sedan har jag spikat fast draperiet, efter rejält slit.
Allt funkar...med lite fantasi och envishet ;-)
Trött, slut, sliten och lack i tre kvart men sen så..
..blir man lika glad som innan igen! ;-)
Ledighet slut. Jobb pågår. Och jag är lycklig och tacksam. Som sig bör. Någonstans i Världen mellan Leksand & New York..

onsdag 18 september 2013

Vila i Frid, Kristian Gidlund


Denna dag går mina tankar och min Kärlek till Kristian Gidlund och hans anhöriga.

Du vackra, ljusa och starka
Du varma och omtänksamma
Du Lever för alltid i Minnet och i hjärtats djupaste rum

måndag 16 september 2013

Allt hänger på håret!


Jag gillar inte att vakna försoven, yrslig och panikslagen.
Den känslan som uppstår i kroppen är enbart av ondo och bidrar knappast till något av nyttighet i Livet. Den framkallar snarare en ångest som envist etsar sig fast för resten av dagen.
Att vakna på fel sida, utan väckarklocka och samtidigt förstå att man förmodligen snoozat den till döds mellan drömmarnas äventyr, är en skam som smäller högre än en atombomb.
Med en frisyr som når upp till norra Lapplandsfjällen, vindögd blick och hjärtslag i gränslös hastighet, är paniken och det dåliga samvetet ett svåraccepterat faktum.
Jag avskyr den känslan. Att ofrivilligt inta skammens känsla för att man i sin knäppa tro känner sig misslyckad inför sin kollegor, som möjligen får svara på ett par extra telefonsamtal, för att jag inte råkar vara på plats.
Vem har slagit i oss denna lärdom till skam. En helt vardaglig händelse som egentligen inte påverkar avsevärt mycket i våra Liv. Missat möte! So what?! Boka ett nytt.
Som om de vore så farligt att försova sig någon ynka gång?! Som om jorden skulle gå under. Som om man vore oumbärlig för Världen. Så fel man kan ha.
Ingen Värld går under av lite försovning. Så vida man inte är president, kung eller reporter på en kvällstidning, förstås.
Det är den där stressen som är en jävel att umgås med i inledningen av den nya dagen i sitt Liv! Den hälsar en knappast god morgon i trevlig ton, inbjuder inte heller till förnämlig frukost i en stund av lugn & ro, och knappast inte till konstruktivt tänk och beteende.
Tvärtom! Man är liten virrpanna som tar till lipen, näst intill i andnöd och som likt en yr höna springer runt och får inget av vett gjort. Kläder på, vilka som helst, raggardusch och en tandborstning som får både Karius & Baktus att ta på sig djävulshornen.
Man är i sitt mentalt pressade tillstånd, beredd att bege sig ut i Världen med viken utstyrsel som helst för att vinna några extra minuter i Livet. Kläder i totalt omatchande färger, olika strumpor och en och annan tova i håret! En konstig kompensation för de minuter man kastat bort i bingen i sin stackars omedvetenhet. Det slås i tår i bordsben, slits efter nycklar, vänds i dörren tre gånger ifall man glömt något, kollas i telefonen om jobbet ringt och sen kommer det... HÅRET!
Jag må se ut som Pippi Långtrump i klädvalet, vara totalt oredig i hjärnan men, se frisyren!!!
Den går inte! Där går gränsen! Så här går man inte ut i vår Värld. Med knullrufs och tovor som närmast kan liknas vid små svintobollar!
Ingen kommer någonsin att ta mig på allvar om jag ser ut som en pajas i frisyren, vilken ska forma hela mitt ansikte som idag dessutom ska vara blekt och osminkat!
Nu spelar det ingen roll att jorden går under! Jag förvägrar ett Liv med okammat hår, som ju är menat att vara änglalikt och vackert! Som ska inge det seriösa intrycket. Som påvisar hela min kvinnliga personlighet. Någon måtta får det vara.
Jag trotsar panik, djävulshorn, Karius & Baktus, mina chefer och resten av Världen, bara jag får peta till frisyren och känna mig värdig min spegelbild.
Jag skiter i att Presidenten väntar i sin limousin, eller att Kungen rullat ut röda mattan.
För en sak är det enda som ekar i huvudet på en försoven blondin som jag:
Kamma till Dig!

Nu sitter jag här. Något tilltufsad i stressnerven, något disträ, virrig och med ett uns av minnesförlust. Men i huvudsak är jag kammad, orufsig och kan väl beträda en röd matta utan dåligt samvete.
Så sant som det är sagt; allt hänger på håret..




fredag 13 september 2013

Coolt med blogg!

När jag startade min blogg den 4:e juli 2012, hade jag ingen aning hur mycket den skulle komma att betyda! Nu vet jag. Genom denna har jag fått ge utlopp för allt och lite till, fått nya kontakter, vänner och faktiskt, ett nytt jobb! Fantastiskt.
Dessutom har det visat sig att fler läser den än vad jag vågat hoppas på. Mycket roligt! Så jag bloggar vidare, i förhoppning om att du fortsätter hänga med.
Den kommande helgen är den första i ledighet på hela sommaren! Den tillbringas med barndomsvän, vin, pladder och en rejäl dos humor! dessutom blir det lååånga sovmornar.
Fredagen den 13:e är ingen olycksbådande dag.
Det är en härlig dag! ;-)

torsdag 12 september 2013

Sensommar & Höst

Det är lusten som talar till mig och hemmet i detta nu. Orken däremot, är av mer tystlåten art. Det gör inget. Tankar och idéer får sväva fritt tills väckarklockan ringer. Det är ett slags mellanrum som råder nu. Slutet på en fantastisk sommar, och början på hösten som förhoppningsvis blir minst lika tilltalande. Vi kör på det. För då vaknar orken snart ;-)



onsdag 11 september 2013

Höstinredning med lite tryck


Nu är tiden inne för lite förändring i hemmet. Det har vilat och njutit i färger av pastell under sommaren, och när hösten nu gör sin entré är på sin plats med något nytt.
Det är lika bra att köra medan lusten ligger på, varför jag sent i går påbörjade lite schablontryck i vardagsrummet. Tålamodsprövning av högsta rang!
Efter ett fåtal svordomar och suckar gick det i all fall vägen, och nu sitter den där. Med vackert snirkliga bokstäver, och med ett budskap som får en trögfattad att inse att hemmet är den bästa platsen på jorden.
Har några fler förnyelser på gång. Det lär dyka upp så småningom. När jag blivit sams med mitt tålamod ;-)

tisdag 10 september 2013

Kungen & Silvia uppvaktade mig!

Ja, tänk så fantastiskt det kan te sig! Att Kungaparet besöker mig och Leksand på min födelsedag. Så vi blev helt enkelt 2 drottningar på orten, plötsligt! ;-)
Ingen dålig uppvaktning för Drottning Härliga.

Vår Kung Carl Gustaf såg aningen förvirrad ut. Men det kanske inte är så konstigt när han plötsligen fick två drottningar att hålla reda på ;-)

Jag är glad, rastlös och 46!


Dagen 10 i september 2013 och mitt 46:e år i Livet emottages med djup och varm tacksamhet. Ett Liv som genom snåriga stigar lett mig fram till det jag är och har idag. Jag är Mini-lyx personifierad!
En rätt lycklig jävel trots motvindar och minusgrader emellanåt, nöjd med det mesta i tillvaron, den tillfredsställande.
Nu kan jag ärligen säga att jag inte är något större fan av att fira födelsedagar. Jag är av  inställningen att Livet skall firas lite varje Dag, varför jag tillåter både humor och oskyldig bortgjordhet att gifta sig med varandra och ta en välförtjänt smekmånad i galenskap =)
Hur denna dag skall minnas är ännu ett oskrivet blad, jag är bara tacksam över att jag fått behålla mitt minne i någorlunda skick. 
Jag föredrar ett lugnt firande. 
På min födelsedag förra året blev jag dessutom varse om att det också var Klamydians Dag, vilket gav ännu en anledning till stillsam ceremoni.
Turligt nog har jag blivit utrustad med humor av just sann ironi och första skrattet för dagen var ett faktum =)
Så ter sig Livet vid 46: ungdomens år har passerat likt en ljum vind. Mitt i Livet upptäcker man ryggsäcken som fyllts på, och när tiden mognat är det utrensning och känslomässig inventering som gäller för ett fortsatt Levande Liv utan påtaglig tyngd, och med närhet till lugn och leenden.
Jag känner mig inte som 46..snarare som 45. Det är ju i ärlighetens namn bara siffror som egentligen inte fyller någon funktion.
Jag har i huvudsak ett friskt sinne och en Levande själ och det vill jag gärna fira.
Det är så ofantligt mycket mer än vad Klamydia kan skryta med! ;-)




Magiskt med Tobbe Trollkarl

En underbart rolig och intensiv helg har passerat. Gårdagen gick därmed till djupsömn och välbehövlig vila för undertecknad. Siljans Bomässa blev lyckad och välbesökt, liksom Leksandsbladets 60-årsjubileum, där dansfötter gick varma på parkettgolvet.
En härlig skara människor har gjort entré i Livet de senaste dagarna, var av en den ene fick frågan om han kunde göra mig magisk. Med pliriga ögon och stort leende kom svaret:
Njaej.. det blir svårt. Du är ju redan magisk ;-)
Trevlig och rolig kille, Tobbe Blom. Och oerhört proffsig på scenen, där både trick och rappa skämt står som spön i backen.
Intervjun med denne herre blev inte helt oväntat, lättsam och rolig. Publiceras så småningom i Leksandsbladet, förstås.
Den magiska röda duken kom väl till användning när Tobbe skulle förvandla sig till någon helt annan. Mammorna i publiken tjöt vilt när han placerade duken över huvudet, sa hokus pokus, slet av sig duken och utbrast: Tadaa! Brad Pitt!
En så'n karl skulle man ha ;-)

torsdag 5 september 2013

Siljans Bomässa & 60-årsjubileum på schemat!


Nu är det både bråda och roliga dagar på jobbet. När www.leksandsbladet.se ska fira sina 60 år, ska det ske med pompa & ståt!
Under hela helgen finns vi med på Siljans Bomässa i sällskap med våra kollegor på Valins Fastighetsbyrå. Vi kommer att stå i vår väl inredda monter R29, och ta emot Er med öppna armar och varma leenden. Lördagen i Leksand är ju också Kulturnatta, där hela Leksand kommer att sjuda av festligheter! På kvällen förflyttar vi oss till Norsgatan och Leksands Pub & Bistro, där vi laddar rejält med party och 60-årsjubileum.
På scenen står T.å.B. och själv kommer jag att damma av DJ-väskan och köra musiken från 60-talet och framåt. Nostalgi i allra högsta grad!
För min egen del innebär det en del roligt pyssel inför helgen. Montrar ska inredas, möbler ska fraktas, banderoller ska sättas upp, sju tusen låtar ska checkas och framför allt; partystämningen ska ligga på topp! Välkommen att träffa oss på Leksandsbladet under kommande helg, som förhoppningsvis skall bestå av sol och blå himmel! I annat fall strålar vi ikapp, allihopa.
Och får en kväll att placera i det glada minnesarkivet ;-)

Läs mer om Bomässan här:http://www.prmedia.se/index.php/sbom