torsdag 29 augusti 2013

Hösten vill hem till mig!

Jag är en typisk vår och sommarmänniska. Hösten är för mig en första påminnelse om mörker och kyla. Jag gillar det inte. Men just ikväll är det helt ok. Några tända ljus, ett liv i välförtjänt lathet, plockmat och en film att slökolla på. En intensiv höst väntar mig, inte minst jobbmässigt, varför jag låter orken vila till bättre tider. Annars skulle jag vid det här laget redan börjat inreda för hösten. Det får ske om ett par veckor istället. Då byts pasteller ut mot äppelgrönt!
Tills dess får hösten deala med mina sommarfärger ;-)

måndag 26 augusti 2013

Min Framtid är lysande!

En fantastisk helg i augustis varma solsken, har avnjutits. Detta i ett kärleksfullt sällskap, med nära & kära som enkelt fyller i det sken som kvällstid går i vila vid horisonten.
I sonens närvaro blir allt så okomplicerat och vanligt. Skönt vanligt. Och smått galet.
En ljusblå himmel, ett grönt gräs och ett skimrande vatten har skänkt mig den innerliga ro, vi alla så väl behöver ibland. Tacksam är jag!
Härliga, Himmelen och Siljan blev ett med varandra den gångna helgen. Kärleksfull & vackert!
Om sommaren lyckas vara lika envis som jag, kan jag lova att den håller i sig..länge!
Med ögon vilande mot horisonten, den som i vackert sken väcker nyfikenhet och målmedvetenhet..
Siljan i sin prakt, spegelblank och rogivande. En solnedgång jag bevarar i minnesarkivet för Kärlek!
Där bortom horisonten vilar min framtid! Se, så lysande den är! ;-)

fredag 23 augusti 2013

Pösmunken & Målvakten

Jag är den mest osportsliga som går i ett par skor! Det kan jag erkänna utan pardon. Jag tar bilen vart jag än ska, vräker i mig onyttigheter stup i ett, och är en soffliggare av största rang.
Nästa vecka i Leksandsbladet, möter vi min motsats, hockeymålvakten från Leksand: Johan Hedberg.
Numera bosatt i New Jersey, men sommartid finns han på hemorten med sin familj.
Jag åkte hem till honom och jämförde våra Liv och levernen.
Pösmunken leder i detta fall stort vad gäller lathet och slöa tilltag... ;-)

tisdag 20 augusti 2013

Leksandsbladet, 60 firas STORT!

I år fyller  www.leksandsbladet.se  60 år, och det ska firas STORT i samband med att Kulturnatta äger rum på orten, lördagen den 7:e september. 
Partyt hålls på Leksands Pub & Bistro på Norsgatan, och slår upp dörrarna klockan 21, då vi hälsar annonsörer/läsare/allmänheten välkomna till en fest vi sent ska glömma!
På scenen underhåller duon T.å.B. och själv roffar jag åt mig det gamla jobbet som DJ!
Musik från 60-talet och framåt, ska få dina fötter att  dansa järnet med hela hjärtat!

Så notera gärna datumet, platsen, och ta på dig glitterstassen och det vackra leendet, så ses vi! 

Du kan också kika in på http://www.facebook.com/events/430242320429734/ för mer info!
                                                     
                           Välkommen till höstens stora party!

fredag 16 augusti 2013

Fotomodell med divalater!

Det är en dag av lite ploj på jobbet. Men med med målet att landa i en seriöst uttänkt liten krönika. Jag är fotomodell inför en fotograf som anser mig ha allt för höga och orimliga krav, och har därmed utsett mig till Leksandsbladets diva no 1.
Det gör inget. Jag gillar både limousiner och champagne! Och den rubrik jag nu satt för första kapitlet i Jag är Zkatan:
"Att dregla är också en sport"!
Någon som sett till min limousin, förresten?

torsdag 15 augusti 2013

Tadaaa!!

Nu är den äntligen här! ;-)

Jag är Ibrahimo-bitch!

Jag tillstår mig att erkänna, att mitt intresse för sport aldrig varit särskilt märkvärdigt. Däremot finns det vissa, som utför sporter som lyckas få undertecknad till både fascination och beundran. Zlatan är en av dessa. Den glimten, temperamentet och förmågan att svara med en humor helt obetalbar, kan få vem som helst på fall. Det är hans förtjänst att jag ser på fotboll ibland. Om han själv sparkar på den, vill säga! Det jag mest ser fram emot är efterföljande intervjuer och presskonferenser, där munlädret får komma till sin rätt, och där ögon plirar med sådan ironi att jag som yrkesmänniska tveklöst skulle vilja placera honom i heta stolen!
Vi skulle förmodligen ha kul om vi träffades, och när jag någon dag gör en intervju med denne mål-medvetne bollpojke, vet jag precis vad min första fråga kommer att vara! Den sista kommer däremot aldrig att ställas ;-)

onsdag 14 augusti 2013

Har jag chans på Dig?



Det var bättre förr!
Mindre krångel och lite mer hångel.
Ju äldre man blir, desto mer komplicerat tycks det vara, och man tillåter det mest simpla träda in i svårigheternas näste. En slags labyrint där man förvirrat letar både bekräftelse och Kärlek, och där man iklädd en rädsla för att bli grundlurad, sårad och bränd,  i tillgivet försök att ignorera tidigare erfarenheter, låtsas tro på en framtid av puräkta Lycka. Ett spel som går ut på att charma någon krake som ska få upp ögonen för Världens bästa människa.. och den människan är förstås jag!
Den där labyrinten kan jag utantill vid det här laget. Karta och kompass är överflödig packning. Återvändsgränder är numera en naturlig del av mitt Liv, när det kommer till relationer med det motsatta könet.Jag är säkerligen inte ensam.
En ryggsäck med erfarenheter kan vara bra att ha men också till ett hinder, då påminnelser om tidigare misslyckanden tar sig ton i situationer där de verkligen skulle behöva kremeras. Det var bättre förr!
När skruden man bar var av sann nyfikenhet utan ängslan och oro. Där känslorna tilläts sväva i sin ovisshet för att så småningom landa i rosa romantik, med sikte på en ljus och tryggad framtid. Det var innan stormarnas tid. Innan vulkanutbrotten oväntat intog både hopp och tro. När det utlovade solskenet troget lyste upp en blå himmel så molnfri. Det var bättre förr!
När man iklädd platåskor spanade in den snyggaste killen i klassen, tuggade bubbelgum, spred en doft av Jane Hellen, och skrev en lapp under mattelektionen, som vidarebefordrades av framförvarande klasskamrat till den utsedde. Okomplicerad fråga fick ett okomplicerat svar:
Har jag chans på Dig? Ja eller nej! Klart!

Ett ja var Himmelens tecken på godhet, och pubertetens oberäkneliga mående blev plötsligen att framstå som ett ynka besvär i periferin. Hela tonårsvärlden doftade äppelblom, och ungdomsmottagningens entré upplevdes som ett besök till Pärleporten, tur och retur! Preventivmedel var ett kvitto på vuxenliv, en tablett som icke enbart skyddade mot oönskat resultat. Den påvisade också en liten skymt av den nya, oupptäckta Världen som i varmaste förhoppning skulle bestå av Kärlek, respekt och tillgivenhet. Det var bättre förr!
Ett nej var ett nej. Tårkanalerna öppnades för snabb-utdrivning,  och sorgen var endast en kort stund av intensiv bearbetning, där närmaste väninnornas ambitiösa tröstearbete gav snabbt resultat, och där blinddates-erbjudanden stod som spön i backen efter femton långa minuter av gråt och förtvivlan. Efter avverkat kvartssamtal utsågs en ny partner, och lyckan var åter givmild & ljusblå.
Det var bättre förr!
Idag ska det ifrågasättas, analyseras, kastas vaser och snytas i stora badlakan, och ständigt skall frågan kvarstå; varför??
Från naiv och godtrogen tonåring till livrädd och misstänksam kvinna, men fortfarande utrustad med samma hopp och tro. Med en vilja av stål vad gäller att skövla allt vad återvändsgränder heter.
Med ett tycke som understryker förtvivlan över onödigt krångel. För ett hångel, som i förhoppningen längst där inne i hjärtat, skall vara Livet ut...
Det var bättre förr!
När man vågade och kunde ställa frågan rakt ut:
Har jag chans på Dig?
Klart, slut! (L)over and out….


tisdag 13 augusti 2013

Einstein, Hellberg & jag funkar!

Fullt ös på jobbet, där jag och min "kollega" kläcker idéer så det står Härliga till! Sommaren har varit rolig och intensiv på Leksandsbladet, och snart tar alla höstaktiviteter vid!
Stort jubileumsfirande av 60-årig redaktion, Kulturnatta, Bomässa, Insjödag. Underbart när det händer!
Solen må ha gott i stundom vila, men se strålar, gör vi ändå ;-)
Under dagen kommer du att kunna del av veckans upplaga av Leksandsbladet på webben, där jag denna gång är Björn Hellberg på spåret ;-)
Dessutom får du en liten historia om ungdomens fagra och oskyldiga Värld, där bekymmer endast gör sig i periferin. Detta under rubriken: Har jag chans på Dig?
Medan undertecknad fortsätter insupa budskapet på kontorstavlan, önskar jag dig en fortsatt trevlig dag, med hopp om både Kärlek & Glädje!

måndag 12 augusti 2013

Folkparker, Gyllene Tider & några Minnesluckor!

Det föll sig så, att jag reste med tidsmaskinen i helgen, back to the youth! Med ett förflutet smyckat med små sköna minnespärlor, gulliga vänner och en liten svart racerbil, for vi runt och besökte platser från förr. Herre Gud, så mycket man glömt! Eller förträngt, kanske det heter?!
Men vissa händelser sitter som etsade i glädjens tecken, små galenskaper och äventyr man knappast kommer att berätta för sina barnbarn om. Ett hemligheternas näste, som troget stänger portar för obehöriga ;-)
Jag hämtade min barndomsvän Lena, i Grängesberg (!) av alla ställen. Väl där och vi påmindes om tiden av yngel, vingel & hångel. Det var Gyllene Tider , det!
Till Grängesbergs Folkpark tog man sig under alla märkliga omständigheter. Det tycktes då vara en evighetsresa, där man liftande rumlade runt i alla möjliga olika färdmedel, för att slutligen komma att äga hela det tilltänkta stället! Vi var drottningarna, så oumbärliga. Bäst på allt! Det är vi fortfarande ;-)
Under resans gång fyllde vi minnesluckor med vackert och hysteriskt roligt innehåll, och kunde snabbt konstatera att våra Liv fortfarande är minst lika galet.. fast utrustat med lite fler insikter och sunt förnuft. Hoppas vi alla fall!

Vänskap när den är som bäst, är när man kan fylla i varandras minnesluckor med hyfsat vettigt innehåll!

fredag 9 augusti 2013

Regndans i pastell

Den 9:e dagen i augusti tycks vara en dag av regn. Jag hörde någon utbrista "höst" denna morgon. Stackare. Sommar pågår, och solen tar sig en välförtjänt semester. Så som den jobbat och strålat över oss den gångna sommaren, är det högst legitimt och berättigat. Hösten väntar tålmodigt och på behörigt avstånd.
Också de grå molnen är till för att dansas på! ;-)
En regndans går heller inte av för hackor, och jag bjuder gärna upp till en. En regndans i pastell väntar i helgen. Och jag önskar Dig en skön sådan..


torsdag 8 augusti 2013

Wall of fame!




En intensiv sommar, helt befriad från semester hittills! Men se, jobbet är så fantastiskt händelserikt och roligt att semester endast känns överflödigt och intetsägande. Det har varit full rulle, dag som natt, vardagar som helger, och både minnesarkiv och fotoalbum får därmed anledning att glänsa lite extra året 2013! Minnena består i sann glädje, underbara möten och festtillställningar värda att reprisera i all evighet.
Således vill jag bli påmind om den gångna sommaren, och har i god stämning påbörjat en Wall of Fame på kontoret. Målet är kart; hela rummet ska tapetseras!
Det blir f.ö ingen semester i höst heller ;-)

onsdag 7 augusti 2013

The Final Countdown?

Med några dagar in i augusti kan nedräkningen börja!
Den 19:e smäller det rejält i denne herres Liv! Jag har en annorlunda tradition, att varje år den 19:e augusti fira Rolf Magnus Joakim Larsson på dennes födelsedag. Detta av olika, minnesvärda och fantastiskt roliga skäl.
Det är vid stora bemärkelsedagar man ofrivilligt blir påmind om hur fort Livet passerar. Jag minns honom så väl när han vann Rock-SM med övriga medlemmar, år 1982.
Det känns som igår. Det var det inte.
Men han ser ut ungefär som igår! En välbehållen, sprudlande rock'n'roll-kille med framgångar bakom sig såväl som framför sig. Att sjunga The Final Countdown på hans 50-årsdag är kanske inte att rekommendera. Men jag sjunger den gärna fram till den 19:e augusti. Sen byter byter vi spår  ;-)
Joey Tempest, snart 50!




tisdag 6 augusti 2013

Leksandsbladet rules!

Det är en fantastisk känsla när medvindar blåser! När motgång ger vika för framgång, när moln skingras och ljusblå himlar råda. Snart har jag varit på Leksandsbladet i ett halvår!
Det är galet vad fort tiden går. Lyckligt lottad är jag, som får äran och förtroendet att jobba på denna vackert inredda redaktion, full av framtidstro och optimism.
Att få delta i denna resa mot ett vackert och behagligt mål, är både en glädje och ett privilegium.
Framför allt är det humorn och glimten som för oss samman mot gemensam framtid i ljus. Bladet fyller 60 år i år! Det skall firas med pompa & ståt.
Tro mig ;-)

måndag 5 augusti 2013

Sommarlov & Härliga Kärlek

Återstoden av Sommarlov visar två veckor i almanackan. Den tiden spenderar jag gladeligen med son vars humor och värme triggar hjärtat till sann Lycka!
Sena kvällar, varma mackor, smågodis och röda tomater, övergår till långa sovmornar, hallon, yoghurt och pannkaksfrukost! Härliga är vi! Härliga heter vi!
Och vi Lever därefter ;-)

fredag 2 augusti 2013

Fredag & Het Sol

Så skönt att regnet var på tillfällig visit! Så skönt att Leva under Solen en fredagskväll! Nu är vi lyckliga, allihopa! Gör vad Du känner för, men framför allt;
ta hand om Dig ikväll..
Annars kanske jag gör det ;-)


torsdag 1 augusti 2013

Det är riktigt roligt att Leva!


En fantastisk sommar 2013! Tack Vädergudar, kärleksfulla människor och ljusblå himlar! Juli månad har tagit farväl för att låta augusti inta sin plats i tid och rum. Må solens stråla fortsätta Leva och sprida värme! Denna sommar kommer att finnas i hjärtat för lång tid framåt. Och än är den inte slut!
Gör plats för fler somriga och glada upptåg. Gör glädjelistan lång!
För det är riktigt roligt att Leva.. Om man bara ser till att göra det ordentligt ;-)