onsdag 31 juli 2013

Jag är ogift med Brad Pitt!


Det behövs egentligen inte särskilt mycket för att piffa till vardagen. Jag gör det ofta. Emellanåt i kombination med hett temperament och glimt. Det är så mycket enklare att utstå de där små stunderna av tristess då. 
Som här om veckan, när jag motvilligt skulle fylla i någon slags måste-blankett, till en måste-instans i vårt lilla Måste-land.
Antalet rader och rutor att fylla i, kan tyckas vara obegränsat och i viss mån också helt av onödigt slag. Förmodligen hänger en del med sedan urminnes tider, och det finns uppenbarligen ingen anställd för att röja undan överflödiga frågor och märkliga kolumner, som inte fyller någon egentlig funktion.
Som exempelvis frågan om ens civilstånd! För mig en helt obegriplig och onödig fråga, som jag dessutom kan uppleva som en integritetsöverträdelse! Svarsalternativen är så korkade att irritation är svår att undvika:
Gift / Ogift / Skild / Sambo / Ensamstående
Vad ska jag fylla i om jag skilt mig en gång för 20 år sen? När är det preskiberat? Det kan ju omöjligtvis bli rätt om jag endast fyller i en av dessa rutor. För att sanningsenligt och riktigt svara, borde jag då rimligen kryssa i rutan för både skild, ogift och ensamstående! 
Jag gjorde en rövare! Jag fyllde i ogift och skrev sedan till: med Brad Pitt!!!
Mest i syftet att få den ännu så länge omedvetne handläggaren, att inse det irrelevanta med frågan. Jag lade blanketten vackert i sitt vita och frankerade kuvert, postade det i tid, och berättade sedan för en vän, om mitt tilltag. Hon var helt övertygad om att jag inom en snar framtid skulle få blanketten returnerad till mig, för felaktig information. Men informationen är ju sannerligen helt riktig.
För några dagar sedan blev jag varse instansens reaktion. En vardagshändelse att tveklöst placera på Livets färgpalett! Sällan har jag upplevt sådan humor och glimt via en annars rätt så tråkig myndighet. Länge Leve Humorn!
Min mobil ringde. En manlig röst presenterade sig:
- Hej, mitt namn är Fredrik och jag har några frågor angående din insända blankett. Har du möjligen Brad Pitt hemma?
- Ööh.. nä...han är ute på inspelning..
- Ok.. är det ok om jag stryker hans namn från blanketten?
- Ööh..ja..alltså han kommer nog att bli lite ledsen, men gör det du.
- Då säger vi så. Hälsa Brad och ha en trevlig dag!

När samtalet avslutats satt jag med vidöppen mun, stora ögon och en hjärna som gick på högvarv. Vad hände nu?!? När jag intagit verkligheten, brast jag hejdlöst ut i skratt och förlorade därmed all koncentration på det jag höll på med strax innan. Jag skrattar fortfarande. Jag gläds med Fredrik, för hans humor. Det är inte utan att jag undrar hur han ser ut! 
Men framför allt undrar jag två saker: 
1: Om han för detta vidare till sina kollegor på nästa sammanträde, och tar beslutet att radera överflödigt innehåll på blanketter. 
2: Jag skulle vilja veta hur besviken Brad Pitt numera är.
Då undertecknad numera heter Härliga, skulle vår namnkombination bli rätt så vacker



måndag 29 juli 2013

ABBA återförenade i Leksand!

                                                   Som jag har väntat!
ABBA-docksamlingen är nu komplett med en livs levande Benny!
Året var 1977. Jag fick ABBA-dockorna i present på min födelsedag. Lyckligare kunde inget barn vara! Abba var de största, de bästa och vackraste, och jag minns väl hur jag önskade att Björn & Agneta skulle vara mina föräldrar. Inte för att min mor & far på något sätt var sämre, snarare för att jag önskade att jag fick resa jorden runt med ett par popstjärnor vars status fyllde hela denna 10-årings drömtillvaro. Men jag fick nöja mig med en annan typ av turné, vilken innefattade flytt till annan ort. 1979 packades dockorna omsorgsfullt ned i en kartong, och det bar iväg mot nytt Liv och leverne. I samband med detta försvann Benny, och hjärtat brast för undertecknad!
I många år har jag sökt, letat och undrat vart han tog vägen. Varför han övergav de övriga medlemmarna, men framför allt varför han övergav mig!?!
I helgen fick jag äntligen tillfället att fråga honom. Svaret var både förvånande, oväntat och humoristiskt. Hela samtalet finns att läsa längre fram i www.leksandsbladet.se
Men bilderna visar jag redan nu:
Frida i annorlunda skepnad
Benny imponerade över Björns glittriga utstyrsel

Agneta... Topless!
En glad Benny Andersson
Samtalet blev både annorlunda och roligt.
Äntligen är ABBA återförenade! Samlingen är komplett!

fredag 26 juli 2013

Cava, jordgubbar & Rolling Stones


Det är till alla sinnens glädje, vi har ännu en fantastisk sommardag att avnjuta. Vädergudarna måste vunnit på Lotto, eller nåt! Firar gör dom sannerligen med råge! Tacksam är jag =)
Fin fredag som antagligen också firas av Mick Jagger. 70 år idag.
Det skålar vi för.. och ser till att vi får lite "Satisfaction" ;-)


onsdag 24 juli 2013

Queen of fucking Everything!

Jag kunde inte motstå den! Den ropade mitt namn. Den ville följa med mig hem. Så fick det bli. Den är numera placerad på mitt skrivbord på jobbet. Den passar där. Den ljuger inte. Den är tuff som sten. Men framför allt är den sann ;-)
Med glimt och en skopa humor är det möjligt att bättra på självförtroendet. Tro mig, det funkar! Önskar Dig ett gäng goda insikter och därmed en självkänsla som gör dig fortsatt vacker i vår fantastiska Sommarvärld! Kärlek!

måndag 22 juli 2013

Gyllene Tider - med Micke Syd

Det finns onekligen några tillfällen i Livet när det är legitimt att Leva ut som en pur-äkta fjortis! Det är samtliga medlemmar i Gyllene Tider också medvetna om.
I lördags var "gubbarna" på besök på ortens Hembygdsgårdar, vars husknutar skakade rejält och extra under Gyllene "fiske-visor" och Sommartidsrefränger!
Och äntligen, efter många om och men fick vi till ett möte, jag och Micke Syd! En av de mest sympatiska och ödmjuka människor jag träffat. Det var många år sen vi sågs.. Men det kändes som igår.
Fjortisvibbarna yrde i sommarnatten ;-)
En intervju finns att läsa i nästa veckas Leksandsblad.
Ödmjuk, tillmötesgående och lika snygg som förr. Ja, det gäller oss båda!
Stämningen var magisk!
Micke Syd - redo för refrängen
Redo var också jag och barndomsvännen Lena
Gyllene Tider för Rock'n'roll!

fredag 19 juli 2013

Vacker fredag!

Bilder säger mer än ord. En beskrivning av min fredag är därmed enkel att servera ;-)
Färgstark
Ljuv musik
Korkar & klackar i tak
En skål för Livet
Skönsång

torsdag 18 juli 2013

Molnfritt i hemmet!

Det må regna där ute i Värden ibland, men se hos fam Härliga är det alltid molnfritt och solklart ;-)
Vackert från Blomsterflärd
Har man inte öppen planlösning, får man låtsas
Utsikt från författarbordet
Änglar & Pasteller går hand i hand
Ett litet Kärleksskåp i köket
Ett större i vardagsrummet
Sommar!

onsdag 17 juli 2013

Nattskift i Fotoverkstan

Ibland ingår man i patrullen för ofrivillig sömnlöshet och därmed får den märkliga sidan av lust och kreativitet underhålla under småtimmarna.
Jag har en förmåga att fullständigt nörda in mig på på små pysselsaker som förhoppningsvis ska landa i estetens landskap. Jag kan sitta i timmar och peta och fixa med helt oväsentliga saker bara för att få tiden att gå. Och det gör den, utan att det märks. Sen somnar jag. Äntligen!
Nattens verksamheter är därmed genomförda. Fotoverkstan stängde kl. 04.32 ;-)
Dagskiftet består i möten med vackra människor, utskrift av spännande intervjuer och ett allmänt skönt Liv under Sommarsol. Njut av dagen och krama någon i Din närhet!

tisdag 16 juli 2013

Himmelskt Blå Sommar!

Sommartid är den tid som ger Livet rättvisa. En känsla av frihet och enkelhet. Hela min himmel är blå, vare sig SMHI.s prognoser påvisar regn och drivis!
Ljuset gör mig glad och påminner mig om att vår Värld är fantastisk. Både himmel & jord målas blå.
Och min inredning likaså ;-)
                                           
                       Ett Hopp i det blå För Sommarliv!

måndag 15 juli 2013

Härliga inredning!

Det ska fyllas på, flyttas om och göras allmänt vackert i tillvaron, tycker jag. Allt det vackra för ögat ska få ta plats..och stanna där! Precis som du & jag ;-)
Grönt, vitt och natur. som en riktig sommarvärld ska vara!
Foton från jobbet och hos min svägerska, som bytt ut skafferidörr mot glasdörr
Ett stänk av silver
Från det Härliga Hemmet
Fler projekt väntar runt hörnet. Publiceras snart.

onsdag 10 juli 2013

Lite nytt, lite slitet, lite mer..

En riktigt gammal lampa som hängt med under många år på Leksandsbladet. 
På jobbet har vi nu flyttat klart och installerat oss. Leksandsbladets nya lokaler är så trivsamma att ingen av oss egentligen vill gå hem! Vad lite förnyelse och fin inredning kan göra =)
Under städning och utrensning i de gamla lokalerna, hittades mycket som föll mig i smaken. Bl.a en riktigt gammal lampa, (här ovan) som varit placerad i det gamla tryckeriet. Och givetvis det stora, gamla tidningsarkiv-skåpet som jag med hjälp av stora, starka karlar lyckades få hem till mitt vardagsrum.
Jag börjar bli nöjd med "nyheterna" i mitt hem nu.





                 Tack för att Du tittade in. Välkommen åter!