onsdag 23 januari 2013

Älskade Dalarna!

Det är något speciellt med Dalarna.
Utöver det vackra landskapet finns där en genuin känsla som leder en raka vägen till sann Kärlek och en slags stolthet, som djupt etsas i själen.
Dialekter varierande i toner av dur, en sång vars refräng som får schlagerfestivalens samtliga bidrag att falla i skugga. En öppenhet och rättframhet, som trots sin plumpa framtoning ibland övervinner största tveksamhet och landar i tillit och förtroende. En välkomnande famn, som alltmer gör sig synlig genom öppna sinnen och nyfikenhet, en vilja att visa sin styrka och framtid för alla De som vill bli tilldelad sig en liten dos av denna vackra världsdel. Med en gästvänlighet som resulterar i långväga besökare, som efter en oförglömlig visit för alltid kommer att minnas Dalarna som ett Kärleksnäste, finns här en förhoppning och tro om ett framtida Dalom icke att jämföra med något annat. En plats på jorden för lugn och ro, med vyer likt ett konstverk utanför var mans fönster, med en kultur som bevarats av eldsjälar värda alla Kristall-priser som finnes, med en inställning till Framtid, som nästkommande generation skall förvalta med samma glöd och innerlighet.
Det är något speciellt med Dalarna. 
Där berg, skog och vatten är de givna inslagen på paletten vars färger starka och milda tillsammans utgör den tavla man icke pryder sin vägg med, ty detta konstverk bär man med sig genom outforskade stigar längs tjärn och sjö, längs smörblomstrande grusvägar där återvändsgränder är ett minne blott och där Moder Jord bjuder in till vidare vandring i harmoni, där slutmål inte finns, där möjligheternas gränser suddats ut i takt med tid och som på kurbitsmålat fat bjuder på Frihet att se bortom horisonten.
Ett Liv och Leverne med valmöjlighet, där tur och returbiljett giva känsla av frihet och bjuda på kunskap och lärdom av Världens alla grannar.
Det är något speciellt med Dalarna. 
       Evert Sandin och Kalle Moraeus. Med rätt att förvalta vår kultur.


Där varje kulla och mas i sunt förnuft vill se sig om i övriga Världen för vida(re) blick och  påfyllning av erfarenhet, där kunskapstörst släcks av lärdom och kunskap. Där intryck förvandlas till nödvändiga avtryck som sedan förmedlas till den plats där vi hör hemma. Ett uttryck i konstnärlig anda intar denna del av Svea Rike, värd all Kärlek och Respekt.
Det är något speciellt med Dalarna. 
Det är något att måna om när tvivlets tankar råda, när osäkerhet vilseleder och när behov av hemmets vrå stundar. När nära och kära skänker längtan till barndoms vackra minne, finns där ett hjärta som visar en väg tillbaka. En väg som till Himla bär!

                        En Kärleksförklaring till mitt Dalom från mitt Hjärta
                                      //Marina Ingemarsdotter




 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar