söndag 30 september 2012

Min kompis är rund, go' och varm ;-)

Lugn och skön dag som inleddes med total förvirring då jag inte riktigt hade koll på vilken veckodag det var. Det spelade i och för sig ingen roll. Alla dagar är både värdefulla och mina!
Så länge ljuset dominerar och fågelkvittret upphöjer tillvaron svarar mitt Liv med en styrka jag bevarar av hela mitt hjärta. Det var länge sedan jag kunde välkomna hösten med uppriktigt leende. Skönt att höstdepp är avlägsnat, förbi och passé. Skönt att inse att Livet pågår hela tiden, i alla årstider och temperaturer, att man är värd en känsla av harmoni i olika doser vid olika tillfällen. Att man kan hantera både positivt och negativt i skön balans och ta allt för vad det är. Det ger självinsikt och god självkännedom.
Inför alla ska jag vara en människa, en hel sådan som ingår i Världsbefolkningen med stolthet.
Den enda som kan och får se ner på mig är Solen..så rund, go' och varm =)

Actionhjältar i rummet intill

Härliga söndag med solsken och klarblå himmel. Sonen är tillfälligt utflugen på äventyr i Kärlekens tecken varför jag tar tillfället i akt att inreda hans rum i de färger han saknat efter sommaren. Svart , vitt och ett stänk av silver ska det vara till pojken av guld =) Actionhjältarna ingår.
En maffig ljuskrona som från början var vit är nu omgjord med svart griffelfärg så orden kan variera på brickan. För närvarande står där Tre små ljus.. Naturligtvis blir det ju fyra med min son inräknad.
I sängen ska det glittra och glamma lie extra då det är just här mesta tiden spenderas framför tv:n med kärestan tätt intill =)
När jag var tonåring hade jag väggarna tapetserade med allt från Gyllene Tider till David Bowie. Men sonens intresse för film och teater resulterar istället i actionhjältar vars talanger och begåvning står som inspiration för kommande skådespelarkarriär.

"För det är lika bra att sluta drömma. Det går åt helvete i alla fall. För om man drömmer om Paris hamnar man på någe vis lik förbannat i Hudiksvall"....... Sonen sjunger den emellanåt. Med glimt ;-)
Även en hjältinna ingår i rummet. På bordet intill sängen står ett fotografi av äkta ungdomskärlek.
Jag är fri att inreda hur jag vill i sonens rum under förutsättning att jag aldrig flyttar på Jack Sparrow som här syns i naturlig storlek.Men jag skulle aldrig flytta för en karls skull.. Det får Sparrow göra för min skull ;-)

Bakom dörren står nästa hjälte och håller god koll. I mina ögon en snygging som dessutom numera är singel. Rykten florerar om att denne herre nu också drar sig ur sekten han respresenterat i många år.
Welcome to Sweden, Mr Cruise ;-)
Snart ska sonen hämtas och förhoppningsvis är han nöjd med båda mina och actionhjältarnas insatser ;-)







lördag 29 september 2012

Vill Du bli bekräftad och sedd, använd reflex!

                             Ser du personen på bilden ovan?



Många bollar i luften denna och kväll. Blev inbjuden till tjejkväll men fick avböja då jag lovat sonen att ställa upp som lite av mini-lyxchaufför som öppnar bakdörrren och bugar vid varje avstigning. Det har hittills blivit godkänt, som väl är. Septembermörkret regerar i detta nu, gatorna ligger blanka efter regnskurar, bilens rutor är immiga och gatans lyktor speglar det orangefärgade ljuset i mina ögon.
Längs vägen möter vi åtskilliga hockeyfans som just denna kväll ser aningen molokna ut, besvikna över kvällens förlust men ändå finns där en liten glimt i ögonvrån som avslöjar viljan att bjuda in till festligheter ute på krogar och barer. Det är party vare sig man vinner eller förlorar.

Där på trottoaren går ett gäng blondiner i höga klackar, trotsar höstkyla i korta kjolar, fnissande och smått ostadiga. På parkeringen mitt emot sjunger ett gäng grabbar i en väldigt konstig och ovanlig stämsång, iklädda Lif-tröjor där refrängen tycks handla om motståndarlaget som just tagit hem segern. Texten är dock ej i positiv anda. Det är kö till en av krogarna och vakternas självlysande gula västar dominerar längst framme vid entrén. På insidan sitter folk till bords, uppklädda och leende, vid baren står hårt sminkade damer och sipprar på ett glas vitt. Jag blir varm inombords när jag från bilen iakttar och betraktar det festliga folket. Jag kan förnimma den där härliga känslan av gemenskap, konversationer i vag berusning och musik som väcker minnen och lustar, där var och en får en dos av uppmärksamhet. Det ger mig uppslag och roliga idéer till nästkommande helg =)

Jag fortsätter mina små bilturer i den mörka kvällen, mot sonens mål och äventyr, lämnar därmed tätort, belysning och vackert prydda fontäner. Längs den mörka vägen tar vi motvilligt del av en becksvart omgivning när plötsligen ett intensivt blått sken lyser upp, ett sken som signalerar polis och ett uns av obehag.
Jag bromsar in, hjärtat slår några extra slag och tankarna rullar en dramatisk film av olycka upp. Jag vinkas förbi av en respektingivande konstapel och inser i samma stund att min tankefilm stämmer överens med Verkligheten, den dystra i detta fall. En gångtrafikant fick inte den uppmärksamhet som de på krogen lyckats dra till sig. En gångtrafikant blev påkörd och fick inte den bekräftelse av godhet människan så ofta söker.
En gångtrafikant, en levande själ på väg någonstans fick sin promenad avbruten och med ett icke lycklig slut.
Kanske trodde han i sitt stilla sinne att hans aura var tillräckligt stark för att göra sig synlig, kanske tänkte han inte alls. Jag befarar det sist nämnda. Jag befarar att han inte är ensam.
Barnen i mitt baksäte fick av både rädsla och kärlek en befogad förmaning av undertecknad. Att synas betyder inte i alla sammanhang att man ska vara vacker, rolig eller märkvärdig.
Vill Du bli bekräftad, sedd och uppmärksammad i ett Levande tillstånd..
Använd en reflex!
 


Morgonrock'n'roll med Pedanten

Det är en sån där lördag man strosar runt i blommig morgonrock och bara är. En lång, efterlängtad sovmorgon har avnjutits, färskt bröd har tagits ur ugnen, inmundigats med smör av havssalt och två koppar lagom starkt kaffe. Äter frukost stående för att ständigt ha en överblick på vad som kan tänkas behöva utföras under kommande, något gråmulna dag.
Tvättstuga står på agendan. Det är bra. Då renas textilier av alla de slag, så även min själ. Akustiken är nämligen perfekt där nere i källaren. Min röst får tillfälle att höras i alla tonarter och i sånger man inte visste fanns. Till övriga boendes förtret..

Pedanten i mig har dessutom vaknat på rätt sida idag! Den är inte rolig att umgås med. En gnällspik och besserwisser som hittar samtliga dolda fel, vrider och vänder på detaljer, den dejtar också allt från nån tilltufsad dammvippa,stinkande trasa och nån lösaktig dammsugare. En estet vars noggrannhet inom loppet av några sekunder kan döda vilken optimist som helst. Den är utrustad med ett tålamod som når ända upp till himmelen, eller rättare sagt ner i Helvetet och den pratar hela tiden för sig själv. Möjligen kommunicerar den med Djävulens inredningsassistent som tycks ha öppen linje dygnet runt.

Jag kan öppet erkänna att jag länge haft kontroverser med Pedanten. Det råder meningsskiljaktigheter i det mesta nu för tiden. Det var bättre förr då vår relation byggde på ömsesidig respekt, gemensamma intressen och en vilja till viktig och nödvändig glöd för långvarigt förhållande. Det har istället med åren utvecklats till tristess och irritation, vi gör inget ihop längre, tar avstånd och har t.o.m. skilda sovrum sedan lång tid tillbaka.
Pedanten är självisk, egenkär och inte det minsta romantisk. Den bidrar egentligen inte med något annat än frustration och en längtan till Frihet. Till råga på allt är den tråkig!
Kan aldrig flumma runt och låta disken stå, lämna sängen obäddad eller ens visa ett behov av harmoni. En arbetsnarkoman som förmodligen inte kan stava till semester, som icke är förhandlingsbar vid något ynka tillfälle. Den kväver, styr och ställer så till den grad att jag önskar det fanns en hjälplinje att tillgå i form av likasinnade med empatisk inställning, vilja att hjälpa och bota, så som PRIS.. Pedantens Röta I Samhället.

Skilsmässoansökan är inlämnad. För 52:a gången. Jag har dragit tillbaka den tidigare då saknad och tomhet blev allt för påtaglig och svår att hantera. Denna gång är det på allvar. Jag ska stå på mina egna, mjölkvita ben, ta steget fullt ut och bli en självständig individ som tillåter kaos och dammtussar runt fötterna och som lättsamt skall dansa sig fram i Livet likt en lyckligt lottad Frihetsgudinna utan behov av terapeut!

Jag har dessutom träffat en annan. Som heter Ordningsam i efternamn. Skit-trevlig, bokstavligt talat =)
Det är också en "han", liksom Pedanten. Med skillnaden att Ordningsam har humor och distans. Jag har alltid associerat till det maskulina när det kommer till dessa smått okvinnliga,  påtvingade egenheter. Det är inte det minsta feminint att vara Pedant. Pedant kan hoppa och skita trots dålig simultanförmåga. Det skulle aldrig falla mig in.

Jag och Ordningsam ska ses i morgon. Jag kan gå som jag är, iklädd endast morgon-rock'n'roll och tillsammans betraktar vi en Värld av skönaste kaos för att så småningom bara ha lite halvreda. Dessförinnan hinner jag gå ut till köket och be Pedanten diska, städa, gå ut med sopor för att sedan underteckna skilsmässoansökan. Sentimentaliteten är skickad med express till Petimätrarnas Paradis och separationsångesten är levererat i rekommenderat brev till "Vräkare utan Gränser".

Det sägs att det bor en liten skit i oss alla. Just idag är jag en glad skit!
Med rätt att Leva i ett sammelsurium ;-)

fredag 28 september 2012

Jag, Skavlan och ett fyllo i det blå!

Fredag och den 29:e dagen i september. Skonad från regn kan jag i njutbart tillstånd spatsera runt på gården, andas höstluft, betrakta nyplanterad ljung och förnöjsamt tänka tillbaka på den gångna dagen där intensivt bara är förnamnet. Spring i benen var nödvändigt för alla trappor upp och ner till förrådet då förändringarnas tid talat i hemmet denna dag.
Det var endast för en liten stund sedan jag kom på att det faktiskt är fredag. Veckan har i svindlande fart passerat och gjort mig något dagvill. Men jag välkomnar denna fredag med tända ljus, lite lugn och ro och gott programledarskap. Jag, Skavlan och någon som är betydligt mindre nykter denna kväll:
Månen... som är bra full där uppe i det blå!
Hör Du någon som ylar så är det förmodligen bara Skavlan jag stängt ute ;-)

Jag sprider silverstänk medan andra hånglar!

En dag med lite solsken gör inte livet sämre. Tvärtom. Kreativiteten flödar. Mötet jag inledde dagen med var positivt och ännu ett samtal bådar för en god tro inför kommande framtid. Med det i hjärta och sinne spatserade jag hem mot förändringar i skimrande silverglans!
Allt det marina (förutom jag) är bortplockat för denna säsong och gav därmed plats för det absolut vackraste i vitt med accenter av grått och silver.
I hallen dominerar den rosa ros-tapeten ett tag till. Den skall bytas ut inom sin tid. Jag har hittat en tapet med vit botten och med vacker skrivstils-typsnitt i grått. Det sker innan jul ;-)
Ser Du auran runt den vita, ståtliga Madonnan? Det är definitivt ingen lågenergilampa, kan säga ;-) I min hall kryllar det av spotlights och spegelbelysning med riktig glöd!
Intill väggspegeln i hallen spelar alltid denna ängel en liten välkomst-trudelutt, i dur förstås ;-)
Nu är vi i köket där det förändrats lite med färger och prylar. Den vita smideshållaren innehåller vanligtvis en vanlig vit kruka som jag haft blommor i tidigare i mitt vardagsrum. Nu hittade jag en glasvas som passade och det fick bli en ljushållare på köksbordet i stället.
T.o.m. kopparna byttes ut, från blått och vitt till grått. Ja, servetterna i ståltrådskorgen matchar också förstås. Bordsklockan som skymtar strax bakom, plingar jag i varje gång maten serveras och det funkar ;-)
De blå-vita stolsdynorna är utbytta mot dom grå jag haft tidigare. Nästa gång jag införskaffar detta blir det helvita med kant runt om.
Även de blå-vita på hyllorna har fått ge plats för det mer matnyttiga. Ser nu att spaghettin är slut. Den brukar jag ha stående i tygpåsen med Madonnan på.
Jag är oerhört petig. Kökshanddukarna har också fått ny färg. Har dessa i marinblått också ;-)
En liten söt skylt med änglar som vakar vid köksbordet. Egentligen är det en zinkskylt med texten God Jul på. Men jag klippte och klistrade dit detta på baksidan, så den kan användas året om. Inte långt kvar tills jag får vända på den.
Från kök till vardagsrum. Kuddarna med de marina motiven ligger i vila nu. Nu tog jag äntligen fram de coola kuddarna i silver som jag inte använt på väldigt länge. Det bidrar med lite känsla av både lyx och flärd =)
Jag avgudar det vita och ljusa men är noggrann med att aldrig ha allt i samma vita nyans. Då är risken att det istället blir att se sterilt ut. Vitt finns i många nyanser och blandar man dessa ger det ett mjukare intryck.
Gröna växter är både bra för luftfuktigheten och för sinnet. Maria Montazami kallar denna för "grönmura".
Jag säger murgröna, jag ;-)
De ord jag inte själv säger, de ser Du i mitt hem. Jag är svag för bokstäver... och Lindts chilichoklad ;-)
Jag försöker få till en lyxig, mysig och hemtrevlig känsla på en och samma gång. Det är en utmaning..
Ser Du ängeln uppe i hörnet till vänster? Hon spelar sin fiol varje morgon när jag sitter i "sminklogen" =)
Till min glädje hittade jag av en slump dessa silverfärgade blockljus. Dom gnistrar vackert när lågan brinner.
Här sitter vanligtvis "drottningen" och bloggar. Självklart ska tronen glittra lite extra då ;-) Pläden är ljusgrå med silvertrådar. Tänk, vad bra att man spar allt. Hade glömt den! Där ska den vara..
Står man i min köksdörr och smygtittar så är detta vad man ser. Åtminstone för dagen. Man vet aldrig med mig. I morgon kan det se helt annorlunda ut.
Snart får denna timida Madonna flytta och byta hörn i rummet. Här ska nämligen min nya arbetshörna bli så småningom. På skylten i krukan står: Tro på dig själv..
Zink, Silver & Glas. En trio som trivs utmärkt och som ger plats för partystämning även mitt i vardagen.
Sen finns det en liten duo i mitt hem också. Dessa två små hånglande varelser är orsaken till att sonens rum inte har blivit inrett idag. Ja, förutom med en massa ungdomskärlek då =)
Har jag tur är pusskalaset över i morgon. Då kommer resten av hemmet på bild också. Tja.. jag gör väl som turturduvorna här ovan och säger:
Puss, kram och nyp i stjärten på Er =)

 






















Utreder inredning hos andra

Som jag längtat till denna dag. Inte så mycket för att det råkar vara fredag. Mer för att jag igår kväll bestämde mig för ytterligare utrensning i mitt hem och att förpassa de marina inslagen till nästa sommar.
Grått är en underskattad färg. I inredning har den alltid funnits, genom alla tider. Oftast förknippas den med SMHI:s mest trista prognoser så som regntunga skyar och åskskurar. Det är ju då utmaningarna får tillfälle att verkställas. Färgspraket får man stå för själv, tindra med sin personlighet och låta kreativiteten ha sitt eget flöde. Även de grå molnen är till för att dansas på ;-)
Idag tar jag fram det vita i hemmet, dekorerar med grått och ett stänk av silver. Jag springer upp och ner i förrådet för att få det som jag vill. Bilder kommer senare.
Så länge kan du avnjuta inredningssbilder som jag smygfotat  hemma hos min bror och svägerska. Vi har mycket gemensamt just vad gäller möbler och färger. Shabby chic, vitt, silver och glas. Mycket vackert.
Å, ja... jag har fått tillstånd att publicera bilderna ;-)
Precis som jag gillar hon loppis och second hand. Den vackra vasen i zink kan jag grina över. Den är så fin att jag en vacker dag kommer att sno den!
Det vackra skåpet med glasdörrar är en gåva från hennes faster.
Blommor är min svägerskas stora passion. Jag tror dom gillar henne också =)
Den vackra rostapeten som också jag har i hall och vardagsrum, är här uppsatt i småflickornas fina rum.
På den fina, öppna spisen står Dalom i vackert och ljusgrått typsnitt.
En fin, snirklig ljuslykta som är fantastiskt vacker när den lyser. Dalahästen är givetvis ett måste i ett Dalahem
En fin vy i köket. Porslinet på hyllan är riktigt gammalt och fyndat på loppis. Under hyllan står en väl tilltagen kökssoffa vilken undertecknad oftast ligger raklång i och ropar efter kaffe ;-)
En vit lykta välkomnar i hallen. För att inte tala om trollungarna som bjuder på glädjekramar... och pussar, som synes =)
Som Du förstår är ju dessa den absolut vackraste "inredningen". Huset vore inget utan änglarna två.
Det är lätt att bli barn på nytt med brorsbarnens sällskap. Fulla av både bus och Kärlek!
Fler bilder från mitt eget hem kommer senare under dagen, då förändringen ska vara klar och genomförd.
Tack Jenny & Micke för att vi får se Ert vackra hem.










torsdag 27 september 2012

Silver betyder inte alltid en 2.a plats



Plötsligt, mitt i en spännande scen av "Ocean thirteen", fattade jag beslutet. Nu åkerallt det marina och blåa in i skrubben. Fram ska istället det jag inte använt alls sedan jag flyttade till nuvarande bostad.
Nu blir det vitt, vitt, vitt med inslag av ljusgrått och silver. Så får det vara fram till jul då det röda är den givna accenten.
Det blå står för sommar och sval bris för mig. Det får vila till nästa sommar.
Sonen gillar de marina inslagen (i dubbel bemärkelse förstås) men nu efterlyser det "gamla" rummet igen.
Efter en del jobbmöten i morgon blir det stort röj och förändring i hemmet fast jag egentligen skulle vilja börja på direkten. Vad hette det där nu igen då..ööh..hm..Jo! Tålamod ;-)
Tillbax till ruta 1 där jag en gång började men med något mer silver i kanten ;-)
Givetvis publicerar jag fler bilder allt eftersom. Inte minst i morgon. jag inväntar också min nya tapet som dessvärre försenats något. Men så fort jag har den är det den nya arbetshörnan som ska inredas.
Med vitt och glas som regerar kommer denna tapet från Cole & Son att synas..med all rätt! Planerna är många just nu. Längtar så till morgondagen. Ha en bra kväll och välkommen åter =)